• 5
 ≫ 

Abramovič pokrenuo dve superjahte posle sankcija: Niko ne zna kuda plove

 ≫ 

Jahte koštaju ogromno bogatstvo

  • 5
Roman Abramovič jahta

Roman Abramovič / Foto: Printskrin: Youtube/DrDuu, Foto: Tanjug/AP

Dve superjahte ukupne vrednosti od milijardu dolara u vlasništvu ruskog oligarha Romana Abramoviča kreću na istok nakon što je i on sankcionisan. Nejasno je kuda plove trenutno Solaris i Eklipse.

Velika Britanija je u četvrtak sankcionisala Abramoviča, što znači da je njegova imovina zamrznuta.

Među sankcijama koje su mu nametnute, njegove jahte i privatni avioni u opasnosti su od zaplene.

Abramovičev brod Solaris od 460 stopa bio je u petak nedaleko od istočne obale Italije, prema sajtu za praćenje brodova Marine Trafic. Napustio je brodogradilište u Barseloni u Španiji u utorak, gde je bio usidren od kraja 2021. radi popravke, navodi Rojters.

Nejasno je kuda Solaris plovi. Marine Traffic kaže da odredište njegove luke nije prepoznato. Solaris ima cenu od 600 miliona dolara.

U međuvremenu, Abramovičeva jahta od 533 stope, Eclipse, krstari istočno od Sent Martina na Karibima od 21. februara, pokazuju podaci. Brod, koji košta 700 miliona dolara, nalazio se u petak blizu zapadne obale Afrike, saopštio je Marine Traffic.

Slično Solarisu, ne postoji odredišna luka za Eclipse koja je navedena na veb stranici, tako da je nejasno gde će superjahta sledeće pristati.

Najskuplje jahte ruskih oligarha, Infografika

Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP/Wikipedia/Marie-Lan Nguyen/Profimedia/Tonci Plazibat/CROPIX/SIPA/

Zajedno, jahte koštaju više od milijardu dolara.

Nakon invazije na Ukrajinu, sankcionisani ruski oligarsi kao što je Abramovič pokušali su da premeste svoje jahte i privatne avione širom sveta u pokušaju da zaštite svoju imovinu.

Abramovič, koji ima neto vrednost od 13,7 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera, vlasnik je Čelsija. On je prošle nedelje najavio da prodaje klub, ali sankcije Velike Britanije znače da ne može da nastavi sa prodajom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivi

    11. mart 2022 | 17:30

    Sta reci,neprikosnoveni bezobrazluk,eto to je.Eto kakva je pravda u svetu,sada vidimo.Mogu znaci da rade sta hoce,ali kad oni to rade onda je u redu.Na sta to lici da otimas ti sto nije tvoje,pritom covek nista nije kriv.Kriv je samo zato sto je Rus.Pa niko ne bira sta ce da bude,tj.gde ce da se rodi.A i sto pa da ne bude Rus.Nisu Rusi kao narod krivi zbog ovoga sto se desava,a nisu ni ovako,primorani su,godinama su upozoravali.Ciste nebuloze od strane zapada,odvratno.Pokazali su se jos jednom ko su oni,i sada je konačno svima sve jasno!

  • Advokat

    11. mart 2022 | 23:01

    Kako došlo tako i otišlo.Bogatstvo ruskih tajkuna nastalo je pljačkom nesrecnog ruskog naroda od strane korumpiranih političara i izneto na "truli" zapad.

  • Ja

    11. mart 2022 | 19:38

    Dodji ti Romane kod mene

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>