• 8
 ≫ 

"Povećana je kupovina svega, a za tim nema potrebe: Imamo brašna, kukuruza, pšenice"

 ≫ 

Nemamo problem sa robom, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

  • 8
Pšenica, kukuruz, brašno, i ulje Foto: Pixabay, Shutterstock

Situacija je u zemlji stabilna i dobra. U jednom danu smo imali 109 posto povećanja izvoza ulja. Zaustavili smo sada izvoz, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji "Intervju" na TV Pink.

Kako je rekao, premijerka Srbije Ana Brnabić preuzela je veliki deo za sebe u smislu predstavljanja zemlje.

- Proveravamo naša skladišta, koliko možemo da ispumpamo gasa, pa kad proverimo, onda možemo da rasporedimo na region,uvek čuvajući 15 posto više od onoga što su naše potrebe - rekao je Vučić.

On se osvrnuo na ponašanje potrošača u zemlji koji su u panici kupovali u prodavnicama osnovne životne namirnice.

- Povećana je kupovina svega, iako za to nema potrebe. Imamo brašna, kukuruza, 11 meseci imamo pšenice, bez žetve u avgustu. Nemamo nikakav problem. Nemamo problem sa robom. U nekim drugim zemljama bi moglo da bude takvih problema. Zato je važno da država bude jaka da bismo mogli da izdržimo sve. Za hranu ne brinite, za energente - mi brinemo i stvari su pod kontrolom - rekao je Vučić.

Poslediće će, kaže, osetiti država, ali ne građani.

- Svakako ćemo imati problema u svakom smislu, država će imati probleme, ali građani neće osetiti po pitanju plata i penzija. Od 7 planiranih auto-puteva zavšićemo 6. To vam smanjuje rast, dolazak investitora. Prugu ćete moći da uradite do 2027. umesto 6. Umesto 8 muzeja, uradićete 7. Ja se osećam očajan zbog toga i ne mogu da sakrijem to od ljudi. Na kraju morate da se borite - zaključio je predsednik.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    12. mart 2022 | 22:24

    Otiđite na benzinsku pumpu, u radnju, pekaru!!! Pogledajte cene. Od obećanog povećanja plata od 7% radnici dobiju 3%. Znači 1200 din. Za to možete kupiti 6 litara ulja na akciji ili najmanje pakovanje pelena. Radnicima se samo obećava, osim ako nisu u mogućnosti da izađu u štrajk a to su one firme koje nemaju alternativu. Većina firmi i ne može štrajkovati jer su politički poslušnici napunili radna mesta pozivom na telefon i drže ih zaposlene preko agencija i na određeno vreme pa ne smeju izaći na ulicu. Nezadovoljstvo svukuda osim u medijima. Tigar, nema šta!!!

  • Bane

    13. mart 2022 | 00:33

    Ina,ima..pa nema!

  • Realista

    13. mart 2022 | 08:29

    Što zabrani izvoz ako ima svega dovoljno?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>