• 6

Gasi se i njihovo svetlo u Rusiji: Odlazi najveća nemačka banka

Dojče banka u Rusiji ima zajmove izdate u visini od 1,4 milijarde evra

  • 6
Deutsche Bank, Dojče bank, Frankfurt, Nemačka Foto: Tanjug/AP

Dojče banka (Deutsche Bank), najveća u Nemačkoj, priključila se egzodusu zapadnih kompanija iz Rusije.

Banka je vest o tome objavila na svom sajtu, uz napomenu da je "u procesu gašenja svog poslovanja u Rusiji, te da tamo više neće poslovati".

Nemački bankarski div dalje navodi da "najsnažnije osuđuje rusku invaziju na Ukrajinu, te da podržava nemačku vladu i njene saveznike u odbrani demokratije i slobode".

"Da razjasnimo: Dojče banka je već značajno smanjila svoju izloženost u Rusiji od 2014. godine. Poput nekih internacionalnih kompanija, i u skladu s našim zakonskim i regulatornim obavezama, u procesu smo gašenja našeg preostalog poslovanja u Rusiji, a istovremeno pomažemo našim neruskim multinacionalnim klijentima u smanjivanju njihovih operacija", stoji u saopštenju.

Kako izveštava Rojters, ova banka u Rusiji ima zajmove izdate u visini od 1,4 milijarde evra. Takođe, tamo ima i tehnološki centar koji zapošljava 1.500 stručnjaka za kompjutere. Osim Dojče banke, odlazak iz Rusije su najavile i Goldman Saks (Goldman Sachs), odnosno Morgan Čejs (JP Morgan Chase) iz SAD.

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    13. mart 2022 | 13:13

    Pa normalno da će zatvoriti kad je Rusija izbacila euro i dolar iz upotrebe. Umesto ove banke dolazi Kineska banka.Sve sto serviraju narodu da su oni nešto zatvorili ili blokirali nije tačno, nego se servira narodu sveta. Sama ih Rusija navodi na to. Fabrike inostranih automobila poput ( BMW , Merc i ostalih) koje su navodno "blokirane" kreću da radom. Ali pod palicom Rusije i pod drugim markama. Neće se zatvarati ni brza hrana Mekovi, nego samo ime promeniti. Te blokade milijardera narod Rusije ne dotiče ni 5 para što bi se reklo. Tako da evropa tone sve dublje i dublje, a Rusija se otvara prema Kini. Čist primer je i gas koji se i dalje ispodučuje evropi preko iste te ukrajine. To je znak da se Rusija pita.

  • Mane

    13. mart 2022 | 14:23

    Znaci Rusi im nece vratiti zajmove. Hahaha

  • Zoka

    13. mart 2022 | 15:38

    Oni odlaze a pljacka bogatih Rusa se nastavlja, treba Rusia uzvracat isto, sebe ce oni zeznut a vec jesu, Rusia i Kina i jos mnoge zemlje krecu u novu civilizaciu, dolar postepeno gubi na svetskim trzistu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>