• 2
 ≫ 

Od 88 radnika, 85 je iz propalog Geoxa: "Odlično, radnici su sada zadovoljniji uslovima"

 ≫ 

Predsednik Srbije danas obilazi jug Srbije

  • 2

"Od 88 radnika, 85 je iz Geoxa. Odlično", rekao je danas u Vranju Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, prilikom posete nemačkoj fabrici "Haix oprema d.o.o" (Hajks).

On je, naime, potvrdu o broju radnika "preuzetih" iz Geoxa koji je propao u Srbiji, dobio i od samog menadžmenta fabrike. Proizvodnja je krenula početkom februara.

- Planiraju da zaposle oko 650 ljudi, a 550-600 biće iz Geoxa - dodao je. Predsednik je, tokom obilaska, imao priliku da vidi kako izgledaju čizme koje je naručio MUP. "Veoma su lagane, ovo nema 100 grama. Super izgledaju, a Made in Serbia", dodao je.

Kaže i da su radnici, dovedeni iz Geoxa, sada zadovoljniji uslovima. "Više od trećine ljudi koji su izgubili posao u Geoxu, imaće ga ovde do kraja godine. Vranje je veoma važno za Srbiju".

- Uvek može bolje, ali sam srećan što sam ovde - dodao je predsednik Srbije.

Oko 12.25 sati ceremonija potpisivanja Memoranduma je završena, a onda je usledio obilazak pogona i opreme. Reč je o Memorandumu o razumevanju između Republike Srbije i privrednog društva "Haix-Schuhe-Productions-und vertriebs-GmbH".

- Lepe su te čizme koje pravite, to je za našu policiju - naveo je Vučić u daljem obilasku, i dodao: "Zamislite kako će biti kada ovde bude 650 ljudi, a rekao je gazda da će biti".

Ranije je najavljeno da će Haiks u Vranju preuzeti deo, od oko 1.000 radnika Geox-a, koji su krajem avgusta prošle godine ostali bez posla.

Video: Vučić o krizi cena goriva: Umirili smo tržište naftnih derivata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ABC

    14. mart 2022 | 14:06

    Kolike je subvencije ovima sad isplatio da dodju??? Pa za 5 godina opet magla iz Srbije cim prodje ugovor.

  • exer

    14. mart 2022 | 14:56

    Danke Deutschland

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>