• 1
 ≫ 

Putin zaobišao rampu: Dozvolio je registraciju stranih aviona, evo šta to znači

 ≫ 

Putin je potpisao zakon o registraciji stranih aviona

  • 1
Aeorodrom Nikola Tesla Beograd, avion

Foto: Shutterstock

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je novi zakon koji ima za cilj povećanje stabilnosti saobraćaja pred pritiskom sankcija, tako da je sada moguće  registrovati strane avione koje ruske avio-kompanije iznajmljuju.

Dalje, njima mogu da se izdaju ruski sertifikati o letovima, navodi se u dokumentu koji je objavljen na zvaničnom Internet portalu pravnih informacija.

Prema rečima Aleksandra Pronjuškina, člana Komiteta Saveta Federacije za ekonomsku politiku, zakon ima za cilj da podrži transportne kompanije u oblasti civilnog vazduhoplovstva, pomorskog i unutrašnjeg vodnog saobraćaja, železničkog i drumskog saobraćaja u uslovima uvođenja sankcija od strane niza zemalja koje utiču na njihove aktivnosti.

Dokument predviđa mogućnost registracije prava na strane avione koje su zakupile ruske aviokompanije i izdavanja ruskih sertifikata o saobraćaju. To će ruskim kompanijama omogućiti da zadrže svoju flotu aviona i da ih koriste na domaćim linijama. Sertifikacija vazduhoplova će se vršiti uz angažovanje sertifikacionih centara i laboratorija za ispitivanje, čije će uslove utvrditi nadležna agencija.

U oblasti pomorskog i unutrašnjeg vodnog saobraćaja, Vlada Ruske Federacije dobija ovlašćenje da uvede ograničenja stranim brodovima onih država koje su zabranile ulazak ruskim brodovima u svoje luke.

Ranije danas, Putin je potpisao i zakon koji se odnosi na prihode od nafte i gasa, a u međuvremenu je došla informacija i o pripremi trećeg paketa kontra-mera.

 

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žorž Vea011

    14. mart 2022 | 12:49

    Hahah prisvojice sve avione koji su bili na lizingu …..ginu Turci al ginu i nasi …..eto vam pa udarajte sankcije.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>