• 7
 ≫ 

"E, dođi da slikaš sine, piše da je napravljeno u Srbiji i ide u Audi"

 ≫ 

Teklas je turska fabrika koja ima i pogon u Vladičinom Hanu, a danas je u fokusu fabrika u Vranju

  • 7
made in serbia Foto: Printskrin/YouTube/Tanjug

- E, dođi da slikaš sine, piše da je napravljeno u Srbiji i ide u ovaj audi - rekao je Vučić danas, tokom obilaska turske fabrike Teklas, koja proizvodi delove za prestižne svetske auto-brendove.

- Lepo piše "Made in Serbia", tj. "napravljeno u Vladičinom Hanu i Vranju", dodao je.

Podsećamo, danas je svečano otvaranje fabrike Teklas u Vranju, gde će raditi deo radnika preuzetih iz Geoxa koji je propao u Srbiji. "Do kraja godine bi trebalo da bude zaposleno 1.500 ljud u Vranju", rekao je predsednik Srbije danas ranije.

Kako je dalje naveo, "turska kompanija je dolaskom u Vranje promenila sudbinu ovog kraja; skoro niko se nije nadao ovome".

- Moj tim i ja smo pozvali Anila i zamolio ga da otvori fabriku ovde. Sa njim kada se dogovorite, to je to. Neverovatan rezultat za Vranje. To će biti oko 1.000 više zaposlenih nego u vreme kada je radio Geox.

- Moram javno da ponovim: iskamčio sam da će biti neki treći pogon, Bujanovac, trgovište. To je za neke dve, tri godine. I biće još neka veća mogućnost, uvođenje informacionih tehnologija, gde god oni kažu. Da li je to Beograd, Niš... - dodao je.

- Odlučili smo se za našu prvu investiciju pre 6 godina. Ukupan promet i obim bi trebalo da bude oko 100 miliona evra - rekao je prvi čovek Teklasa, Nebi Anil, i dodao da je na nivou Srbije - u Vranju sada njihova druga investicija, gde trenutno radi 300 ljudi.

Cilj je da promet bude oko 250 miliona evra. "Izvozimo širom sveta. Po mom mišljenju, Srbija je zemlja koja se najbolje kotira u Evropi, kada je reč o troškovima. Razmatrali smo i kvalitet radne snage", dodao je.

Teklas plaća oko 50% više od minimalne plate u Srbiji, rekao je ambasador Turske u Srbiji, Hami Aksoj.

Video: Bez većih gužvi na pumpama: Gorivo se normalno prodaje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>