• 0

Šef poznate banke tražio da se svi radnici vrate u kancelariju: Pola se nije pojavilo

Ništa od toga se neće desiti, veruje Solomon, ako rad na daljinu postane nova normala

  • 0
Young woman laptop beach working remotely rad na daljinu devojka laptop

Foto: Shutterstock

Boreći se protiv snažnog trenda hibridnog rada, izvršni direktor Goldman Saksa Dejvid Solomon je više puta insistirao da se zaposleni vrate u kancelariju sa punim radnim vremenom, ne ostavljajući sumnje da on posmatra rad na daljinu kao privremeno rešenje.

Ali na dan kada je gigant investicionog bankarstva ponovo otvorio svoje kancelarije u SAD, a posle zatvaranja tokom talasa Omikrona, samo 50%, ili oko 5.000 od 10.000 radnika jedne zgrade, vratilo se u sedište u Njujorku.

Početkom marta, gradonačelnik Njujorka Erik Adams, imao je, kako je to govorio, misiju da vrati kancelarijske radnike u grad, bio je domaćin sastanka u gradskoj većnici za zaposlene u banci. Dok je interni skup bio zatvoren za štampu, Adams je kasnije rekao medijima da Goldman ima samo „par hiljada zaposlenih“ koji rade uživo, što je daleko od potpunog povratka u kancelariju.

Ovako vrtoglavi pad posećenosti signalizirao bi ozbiljne probleme za Solomonovu kampanju, ali portparol Goldmana je dao drugačije brojeve. Nedavno lično prisustvo u sedištu banke je u proseku iznosilo 60% do 70% u toku nedelje, rekao je portparol, što je, kako ističe, blizu njegove popunjenosti prošle jeseni. U to vreme, oko 8.000 radnika ulazilo je u kancelariju najmanje jedan dan u nedelji. Firma nije dala uporedive podatke pre pandemije, kada su brojke sigurno bile veće.

Sve veći udeo zaposlenih će se verovatno vratiti u Goldmanove kancelarije kako se pandemija smiri. Solomon veruje da su lične interakcije od suštinskog značaja za kulturu banke. Operativni model kompanije, koji Solomon naziva „ekosistemom firme“, uključuje zapošljavanje oko 3.000 novih diplomaca svake godine, koji uče od iskusnih bankara i grade mreže licem u lice. Iskustvo takođe podstiče timski rad, što je centralno za kulturu firme.

Ništa od toga se neće desiti, veruje Solomon, ako rad na daljinu postane nova normala.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>