• 0

Danas kreću nove prijave za fiskalizaciju: "Ovo je poslednji rok, nema daljih pomeranja"

Za ostvarivanje subvenicija, obveznici fiskalizacije mogu da se prijave samo jednom, a naknadno menjanje prijava neće biti moguće.

  • 0
Kasa, fiskalna kasa

Foto: Shutterstock

Novi krug prijavljivanja privrednika za subvencije države za prelazak na novi model fiskalizacije počinje danas i traje do 5. aprila.

Rok za prelazak na novi model fiskalizacije je 1. maj ove godine, a iz Ministarstva finansija poručuju da "neće biti daljih pomeranja rokova".

Prijavljivanje za subvencije za uvođenje novog modela fiskalizacije za sve koji se nisu prijavili u prvom roku - odvijaće se na isti način kao i prethodnog puta, na portalu Poreske uprave.

Za ostvarivanje subvenicija, obveznici fiskalizacije mogu da se prijave samo jednom, a naknadno menjanje prijava neće biti moguće.

Obveznicima se uplaćuje po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po svakom prodajnom mestu i po svakom uređaju još po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, a za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a, taj iznos se uvećava za 20 odsto.

Prijavljivanje se može obaviti na portalu Poreske uprave ePorezi, i da bi se privrednici prijavili za subvencije prvo treba da, ukoliko to nisu uradili, prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata.

- Oni to mogu i treba da urade putem portala Poreske uprave ePorezi. Nakon što prijave lokacije, poreski obveznici se mogu prijaviti za subvencije države - objasnio je ranije ministar finansija, Siniša Mali.

Prvi krug prijave za subvencije države trajao je od 15. oktobra 2021. do 31. januara 2022. godine i za pomoć države prijavilo se oko 124.000 obveznika fiskalizacije, od kojih su skoro svi već isplaćeni.

Obveznici fiskalizacije direktno dobijaju novčana sredstva za prelazak na novi model fiskalizacije, a budžetom za ovu godinu za tu namenu je opredeljeno šest milijardi dinara.

Video: Kako funkcioniše e-fiskalizacija u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>