• 0

Kako je Rijana "zavrtela pamet" rivalima: Sve što nudi odskače i sada je na korak od berze?

Listing na berzi bi mogao da se desi već ove godine, rekao je jedan od izvora

  • 0
Rijana Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/John Salangsang

Pevačica s Barbadosa, Rijana, koja se vremenom lagano povlačila sa muzičke scene, a postala uspešna preduzetnica u svetu lepote i mode, sada radi sa savetnicima na inicijalnoj javnoj ponudi (IPO), koja bi mogla da proceni njenu kompaniju za donji veš Savage X Fenty na čak 3 milijarde dolara ili više.

Vest o ovome je preneo Blumberg, na osnovu tvrdnji onih koji su upoznati sa situacijom. Savage X Fenty sarađuje sa bankama uključujući Goldman Saks i Morgan Stenli, rekli su ljudi koji su tražili da ne budu identifikovani jer su informacije privatne.

Listing bi mogao da se desi već ove godine, rekao je jedan od izvora. Rijanin brend, inače, nije doneo konačnu odluku o IPO-u i budućim planovima, uključujući tajming, tako da izvori kažu da bi se stvari mogle promeniti.

Predstavnici za Savage X Fenty i Morgan Stenli nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar. Predstavnik Goldman Saksa je takođe odbio da komentariše. Kompanija je prikupila 125 miliona dolara u januaru, u rundi finansiranja koju je vodila investiciona firma "Neuberger Berman", uz učešće prethodnih investitora kao što su "L Catterton", "Avenir Growth Capital", "Sunley House Capital Management" i "Marcy Venture Partners" - od Džej Zija, prema podacima "PitchBook"-a.

Robin Rijana Fenti rođena je na Barbadosu 20. februara 1988, a 2005. je potpisala ugovor za "Def Jam", muzičku kuću koja je producirala niz njenih albuma tokom sledeće decenije. Rijanini poslovni poduhvati takođe uključuju brendove Fenty Beauty i Fenty Skin.

Te dve kompanije, zajedno sa Savage X Fenty, imaju za cilj da kupcima ponude proizvode koje tradicionalni brendovi često zanemaruju. Fenty Beauty, na primer, ima 40 i više nijansi tečnih pudera, što je daleko šira paleta nijansa od uobičajeno ponuđene.

S druge strane, Savage X Fenty nudi veličine od XS do 4XL, širi se putem sopstvenih prodavnica i onlajn, a nedavno je lansirana i vrlo neobična kolekcija donjeg veša za muškarce. Kako se navodi na sajtu, linija donjeg veša "slavi neustrašivost, samopouzdanje i inkluzivnost".

"Želimo da se osećate seksi i da se zabavljate radeći to. Sa ponudom koja se može koristiti svakodnevno do provokativnijih komada - Savage X Fenty je donji veš za svakog", navodi se dalje i dodaje da se cene prikazanih komada kreću u rasponu od 20 do 45 dolara.

Video: Posle 8 godina napustila poziciju generalnog menadžera i započela sopstveni biznis

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>