• 2
 ≫ 

Druga najveća britanska avio-kompanija ukinula obavezu nošenja maske, pridružio se još jedan prevoznik

 ≫ 

"Britiš ervejz" je napomenuo da će biti izuzetaka

  • 2
Putnici u avionu

Foto: Shutterstock

Avio-prevoznik "Britiš ervejz" postao je prva veća kompanija koja je donela odluku da putnici od srede ne moraju da nose maske. Taj potez ubrzo je "kopirala" i kompanija "Virdžin Atlantik".

Britanska druga najveća avio-kompanija najavila je u utorak da više neće zahtevati od putnika da tokom letova nose maske. Dozvoliće ljudima da "načine lični izbor" kada je nošenje zaštitne maske u pitanju, piše Breitbart.

Ipak, "Britiš ervejz" je napomenuo da će biti izuzetaka, za letove u zemlje sa sopstvenim "ograničenjima i obavezama", što trenutno uključuje zemlje poput SAD.

"Virdžin Atlantik" je takođe najavio da više neće tražiti obavezne maske, doduše sa nešto postupnijim pristupom, a maske će prvo moći da skinu putnici koji putuju između Londona ili Mančestera i Kariba, počev od danas.

Dve kompanije pridružile su se prevozniku "Britiš erlajn džet 2" koja je početkom marta najavila da putnici više neće morati da nose maske na njihovim letovima u Engleskoj i Severnoj Irskoj.

Britanski najveći aerodrom Hitrou, iako još uvek savetuje putnicima da nose maske, takođe se sprema da ukine obavezno nošenje maski.

I dok se u Britaniji lagano ukidaju restrikcije, sve američke kompanije i dalje zahtevaju da putnici nose maske. Maske će morati da se nose najmanje do 18. marta, kada će ta odluka biti ponovo razmatrana. Bela kuća, za sada, nije dala nikakve indikacije da planiraju da ukinu obavezu.

Oni koji neće da nose maske na letovima suočeni su sa novčanim kaznama od 500 dolara, za one koji prvi put krše odluku, koja se povećava do 3.000 dolara, za one koji odbiju po drugi put da stave masku.

Video: Aerodrom u Rostovu stopirao letove zbog stanja u Donbasu: Prazni terminali izgledaju sablasno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>