• 46
 ≫ 

Poznata cena karte srpskim brzim vozom: Od Beograda do Novog Sada za 300 RSD

 ≫ 

Cena je mnogo jeftinija od prvobitne procene da će biti oko 1.000 dinara

  • 46
Voz, železnička pruga

Foto: Pixabay

Vozna karta od Beograda do Novog Sada, brzim "Soko" vozom koji će saobraćati prugom koja će biti otvorena za saobraćaj u subotu 19. marta, kostaće 300 dinara u jednom pravcu tokom promotivnog perioda, potvrđeno je za Telegraf Biznis. 

Kako je izjavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, prevoz na toj relaciji biće besplatan za decu uzrasta do sedam godina koja su u pratnji roditelja.

- Moramo da vratimo poverenje u železnicu, ljude u vozove i zato na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u narednom periodu cena karte za brze Soko vozove iznosiće 300 dinara, a deca uzrasta do sedam godina prevoziće se besplatno u pratnji svojih roditelja - rekao je Momirović.

Istakao je da će posle 138 godina od puštanja prve pruge u Srbiji i 46 godina od puštanja pruge Beograd-Bar konačno biti otvoren jedan kapitalan projekat u železničkoj infrastrukturi.

Kako je rekao, dva najveća grada u Srbiji biće povezana najkvalitetnijom železničkom infeastrukturom, a najbrži vozovi, u Jugoističnoj Evropi, koji će se kretati brzinom od 200 km/h, ići će od Beograda do Novog Sada.

- Probajte novu brzu prugu i nove brze, "Soko" vozove. Ovo smo zajedno uspeli, zajedno smo izgradili ovu infrastrukturu, zajedno veaćamo železnicu na saobraćajnu kartu Srbije i zajedno možemo da napravimo čudo - poručio je Momirović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije danas najavio da se u subotu 19. marta, za saobraćaj otvara brza pruga od Beograda do Novog Sada, na kojoj će vozovi ići brzinom od 200 kilometara na sat.

- Otvaranje pruge je pomereno sa 15. marta na 19. mart jer sam želeo da prisustvuje najviše madharsko rukovodsto zajedno sa nama i to je jedini razlog za kašnjenje tri ili četiri dana - kazao je Vučić.

Video: Je l i dalje idemo 200 na sat?! Vučić na promotivnoj vožnji novog voza za velike brzine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>