• 2

Počeo bespravno da zida ploču iznad drugog sprata: Inspekcija zatvorila gradilište u Šumatovačkoj

Doneto je rešenje o uklanjanju, zaključak o dozvoli izvršenja i rešenje o zatvaranju gradilišta

  • 2
Gradilište, zatvaranje Foto: Sekretarijat za inspekcijske poslove

Građevinski inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove danas su zatvorili bespravno gradilište u Šumatovačkoj ulici, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da su na navedenoj adresi izvedeni bespravni radovi na izgradnji zidova drugog sprata sa pripremnim radovima za izlivanje ploče iznad drugog sprata. Postupak inspekcijskog nadzora nad navedenim objektom vođen je u građevinskoj inspekciji Opštine Vračar. Doneto je rešenje o uklanjanju, zaključak o dozvoli izvršenja i rešenje o zatvaranju gradilišta.

Izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, od novembra 2018. godine inspekcijski nadzor u oblasti izgradnje objekata na teritoriji grada Beograda poverava se građevinskoj inspekciji Sekretarijata za inspekcijske poslove. Кako je utvrđeno da investitori izvode bespravne radove na izgradnji drugog sprata, građevinski inspektor je na licu mesta zatvorio navedeno gradilište postavljanjem znaka ,,zatvoreno gradilište” i trake za zatvaranje gradilišta. O svemu utvrđenom obavešteni su nadležna jedinica policijske uprave i javno tužilaštvo.

Gradilište, zatvaranje Foto: Sekretarijat za inspekcijske poslove

Građevinski inspektori i ovlašćena lica Sekretarijata za inspekcijske poslove svakodnevno vrše nadzor nad navedenim, kao i nad većim brojem gradilišta na teritoriji Beograda, te svakodnevno preduzimaju mere u suzbijanju i sankcionisanju bespravne gradnje, u stalnoj koordinaciji sa drugim nadležnim organima.

Video: Šta je najveći problem investitorima od placa do dozvole?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljupka

    17. mart 2022 | 16:38

    A da vidimo i u Mirijevu kako se gradi na stovaristu pod crvenom vrpcom… Nema inspektora

  • Berija

    1. maj 2023 | 19:20

    Izbacivač iz diskoteka sa skupim čukarcem će morati da plati reket svojim KRIMINALNIM jaranima.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>