• 2
 ≫ 

Medvedev: "Ruska ekonomija neće propasti zbog sankcija, neće biti kolapsa"

 ≫ 

Ruska vlada donela odluke da podrži ljude i privredu: socijalna davanja, ekstra finansiranje sektora visoke tehnologije, poljoprivrede, bankarskog sektora

  • 2
Rusija, sankcije Foto: Shutterstock

Ruska ekonomija nikada neće propasti zbog sankcija, izjavio je danas zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

- Imamo sve mogućnosti za sopstveni razvoj. Prethodne sankcije su nam umnogome učinile dobro, primoravši nas da razvijamo supstituciju uvoza u svim sektorima, uključujući i naučno-intenzivne, da razvijamo nove tehnologije, proizvode i lekove - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu, piše TASS, prenosi Tanjug.

On je naveo da je ruska vlada već donela odluke da podrži ljude i privredu: socijalna davanja, ekstra finansiranje sektora visoke tehnologije, poljoprivrede, bankarskog sektora.

- Neće biti kolapsa u ekonomiji. Rusija ima mnogo pouzdanih partnera ne samo u postsovjetskom prostoru, već i u Kini, jugoistočnoj Aziji, afričkim zemljama - istakao je Medvedev.

To je ogromno tržište koje obećava, koje nije toliko konfliktno kao evropsko, napisao je on i dodao da su rezultati ovog partnerstva i saradnje sasvim evidentni.

Prema njegovim rečima, strane kompanije ne žele da izgube rusko tržište, već su prinuđene da se povuku sa njega pod pritiskom političara iz svojih zemalja.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    19. mart 2022 | 18:35

    A, i da oće boli vas.. Pokazali ste m! Rosijaaa Vperjod!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>