• 6

Nemci našli način da smanje zavisnost od ruskog gasa?

Portparol nemačkog Ministarstva privrede u Berlinu potvrdio je da je dogovor postignut

  • 6
Katar Nemačka zastave Katara i Nemačke Foto: Shutterstock

- Nemačka i Katar postigli su dugoročno energetsko partnerstvo - izjavio je danas nemački ministar privrede Robert Habek, pošto najveća evropska ekonomija nastoji da postane manje zavisna od ruskih izvora energije.

Katarski emir Šeik Tamim bin Hamad al-Tani primio je danas Habeka i njih dvojica su razgovarali o načinima unapređenja bilateralnih odnosa, posebno u energetskom sektoru, navodi se u saopštenju iz Dohe, preneo je Rojters.

Portparol nemačkog Ministarstva privrede u Berlinu potvrdio je da je dogovor postignut. "Kompanije koje su došle u Katar (sa Habekom) sada će pregovarati o ugovoru sa katarskom stranom", rekao je.

Habek se, takođe, sastao sa katarskim državnim ministrom za energetiku, Saadom Šeridom Al Kabijem, u Dohi. Dvojica zvaničnika su razgovarala o energetskim odnosima i saradnji između Katara, jednog od najvećih svetskih izvoznika prirodnog gasa i Nemačk, i načinima za njihovo unapređenje, navodi se.

Video: Da li je ovo još jedna zaplena jahte ruskih oligarha: Zver od 140 miliona zarobljena u Barseloni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>