• 13

Francuski ministar: Blokirali smo gotovo 850 miliona evra imovine ruskih oligarha

Dodao je da sankcije štete Rusiji

  • 13
Vlada ima specijalne zahteve za proizvođače automobila Foto: Tanjug/AP

Francuska je od početka rata u Ukrajini na svojoj teritoriji blokirala gotovo 850 miliona evra vrednu imovinu ruskih oligarha - jahte, stanove, bankovne račune, izjavio je ministar ekonomije i finansija Bruno Le Maire.

- Blokirali smo lične račune pojedinaca u vrednosti od 150 miliona evra, kao i kreditne linije u Francuskoj, odnosno u francuskim ustanovama - istakao je gostujući u emisiji Grand Juri, prenosi Dnevni Avaz.

Zamrznuli vredne nekretnine

Ministar je dodao da su uz to zamrznuli 539 miliona evra vredne nekretnine na francuskoj teritoriji, što je ekvivalent tridesetku nekretnina ili stanova, a blokirali su i dve jahte vredne 150 miliona evra, precizirao je ministar.

- Sveukupno se radi gotovo o vrednosti u iznosu od oko 850 miliona evra imovine ruskih oligarha koja je blokirana na francuskoj teritoriji - istaknuo je Le Maire.

U praksi blokada robe i stvari znači da je njeni vlasnici više ne mogu koristiti, preprodati ili unovčiti.

Sankcije štete Rusiji

- S druge strane, oni se ne oduzimaju tako da država postaje njihov vlasnik te ih potom može preprodati. Da bi došlo do zaplene roba i vrednosti, mora postojati temelj za kazneno delo - pojasnio je ministar.

Dodao je da sankcije štete Rusiji.

- Štete ruskoj državi, a škode i ruskome predsedniku Vladimiru Putinu - rekao je Le Maire, dodavši da su dosad blokirane oko 22 milijarde evra aktivnih sredstava Centralne ruske banke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • naravno

    20. mart 2022 | 22:37

    Ako sazna narod da je korona vase maslo, jos ako sazna da je mozda vakcina koju su primili stetna - dobro se drzite.

  • BOBA

    20. mart 2022 | 22:45

    Kako su jadni i licemerni zapadnjaci,šta god urade bolesnici Ameri to slede i oni,me pitaju se oligarsi ništa u Rusiji,ludilo mozga trulog zapada,ujka semu ne izlaze iz zadnjice a platiće cenu kad tad

  • Miša

    20. mart 2022 | 22:27

    Nadam se da su ovom besramnom pljačkom, i prema Francuskoj ničim izazvanoj, sebi obezbedili barem 90-100 hipersoničnih pozdrava. Kad tad.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>