• 7
 ≫ 

Zelenski prozvao švajcarskog diva, a ovaj slogan ima veze s tim: "Izvozimo samo osnovnu hranu"

 ≫ 

Nestle zapošljava više od 7.000 radnika u Rusiji

  • 7
Nestle Foto: Shutterstock

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski proziva Nestle za nastavak odnosa te švajcarske kompanije sa Rusijom.

- "Dobra hrana. Dobar život", ovo je slogan Nestle-a. Vaše kompanije koja odbija da napusti Rusiju - rekao je Zelenski u subotu, tokom obraćanja narodu Švajcarske. "Čak i sada, kada postoje pretnje iz Rusije drugim evropskim zemljama. Ne samo nama. Kada postoji čak i nuklearna ucena iz Rusije", dodao je.

Najveća svetska kompanija za hranu i piće i proizvođač popularnih Gerber, KitKat i Dreyer sladoleda, branila se ističući da je napravila velike promene otkako je Rusija napala Ukrajinu.

- Značajno smo smanjili aktivnosti u Rusiji: obustavili smo sav uvoz i izvoz iz Rusije, osim osnovnih proizvoda - rekao je portparol Nestle-a u izjavi za CNN. "Više ne ulažemo niti oglašavamo naše proizvode. Ne ostvarujemo profit od naših preostalih aktivnosti."

Nestle zapošljava više od 7.000 radnika u Rusiji, od kojih su većina lokalni stanovnici, ranije je saopšteno iz kompanije. "Činjenica da mi, kao i druge prehrambene kompanije, snabdevamo stanovništvo važnom hranom - ne znači da jednostavno nastavljamo po starom", izvestili su iz kompanije.

Potom navode: "Mi smo i dalje jedna od retkih aktivnih prehrambenih kompanija u Ukrajini i ponekad čak uspevamo da distribuiramo hranu u Harkov". U pitanju je, inače, drugi po veličini grad u Ukrajini, koji je trenutno pod opsadom.

Volodymyr Zelensky Volodimir Zelenski Zelenski / Foto: Tanjug/AP

Kompanija je 11. marta objavila da je obustavila izvoz svojih proizvoda iz Rusije osim osnovnih artikala poput hrane za bebe.

Nestle je takođe saopštio da je prestao da uvozi Nespresso i druge proizvode u tu zemlju, osim osnovnih proizvoda, uključujući hranu za bebe, žitarice, prilagođenu ishranu i terapeutsku hranu za kućne ljubimce. Tada su takođe rekli da su "šokirani i duboko žalosni zbog invazije na Ukrajinu".

Ipak, ukrajinski premijer Denis Šmigalj je prošle nedelje kritikovao generalnog direktora Nestle-a, Marka Šnajdera, zbog kontinuiranog prisustva kompanije u Rusiji.

"Nažalost, ne pokazuje razumevanje", napisao je Šmigalj na Tviteru.

Video: Blago povećana potražnja za namirnicama, trgovci kažu da robe ima dovoljno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    22. mart 2022 | 11:02

    Glumac zao mi je naroda ,ali ti se svim silama upires da vas vise ne bude,jel moguce da mislis da ova planeta postoji zbog tebe i da zbog tebe treba da ne stane,veci idiot se nije pojavio odavno

  • Aleksandar

    22. mart 2022 | 11:28

    Svetski moćnici su dali ovom nesposobnom glumcu preveliki publicitet. On je jedan od glavnih krivaca što je došlo do ovog strašnog rata. Sad soli pamet celom svetu umesto da učini sve da ovaj rat stane.

  • Ezra

    22. mart 2022 | 11:28

    Oa kolko egoizma u ovom zelenskom, posle mene potop, neka strada svet samo da se ja spasim, samo ide okolo i kuka, smucices se ljudima

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>