• 0

Kako rešiti probleme u prozvodnji čelične armature? Vladi Srbije predložene dve mere

Brisel je nedavno odobrio Srbiji veće kvote za izvoz čelika u EU

  • 0
Vairioci u Arhimod fabrici Foto: Nikola Anđić

Predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, razgovorao je sa premijerkom Anom Brnabić i resornim ministrima o problemima u proizvodnji rebrastog čelika i čelične armature, koja se koristi u građevini.

U ime PKS, predložio je da se olakša uvoz sirovine i pooštri inspekcijski nadzor.

Glavni problem je nedostatak metalnog otpada, jer trenutno sakupljači otpada u Srbiji gomilaju zalihe, što stvara probleme kompanijama koje - kao sirovnisku osnovu - isključivo koriste metalni otpad za proizvodnju ovog građevinskog materijala, rečeno je na sastanku.

Kako bi se nastavila nesmetana proizvodnja čelične armature, PKS predlaže da Vlada Srbije razmotri mogućnost jednostavnijeg uvoza metalnog otapada.

Druga predložena mera je pooštravanje inspekcijskog nadzora nad prikupljanjem i trgovinom metalnog otpada, kako bi prvenstveno bile zadovoljene potrebe domaćih proizvođača, saopšteno je.

Podsećamo, Brisel je nedavno odobrio Srbiji veće kvote za izvoz čelika u EU, a njegova cena je u poslednje vreme, inače, osetno skočila. Sredinom februara, čelik je skočio za čak 3 dolara.

Video: Zavirite u unutrašnjost prvih 3D kuća koje su spremne za useljenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>