• 0

Apel korisnicima Dina kartica: Pojavila se lažna stranica, šta da radite ako ste već uneli podatke?

Na lažnoj stranici, od korisnika Dina kartica, u sklopu promotivne akcije, zahteva se da ostave podatke s platne kartice

  • 0
priznanica, online plaćanje, laptop kancelarija, biznis

Foto: Shutterstock

Narodna banka Srbije (NBS) identifikovala je lažnu internet stranicu pod nazivom DinaKartica - Srbija, na kojoj se traži ostavljanje podataka, i preduzela mere radi sprečavanja prevarne aktivnosti i zarad otkrivanja počinilaca krivičnog dela.

Narodna banka Srbije je saopštila da se stranica lažne kartice nalazi na adresi: www.dinakartica.com i da koristi ime i logo sistema DinaCard. Na lažnoj stranici, od korisnika Dina kartica, u sklopu promotivne akcije, zahteva se da ostave podatke s platne kartice.

Kako se radi o stranici koja prikuplja i zloupotrebljava lične i podatke o platnoj kartici, NBS je zamolila građane da ne ostavljaju lične podatke kako bi se zaštitili.

"U slučaju da ste već uneli podatke sa svoje kartice, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obavestite banku izdavaoca Dina kartice", poručila je NBS

Kako se navodi, NBS je preduzela mere radi sprečavanja ove prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela. NBS podseća da je jedina zvanična stranica sistema DinaCard: https://dinacard.nbs.rs/.

Video: Tabaković: Trudimo se da u fazi uvođenja novih usluga sprečimo kao moguće negativne pojave

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>