• 1

Umesto cigareta slatkiši: Ovakav potez niko nije napravio još od 1996. godine

Volmart je takođe pooštrio politiku prodaje oružja i municije poslednjih godina

  • 1
Kafa i cigareta Foto: Shutterstock

Akcije duvanskih kompanija u SAD su pale nakon što je Vol Strit Žurnal (WSJ) objavio da trgovački lanac Volmart obustavlja prodaju cigareta u nekim prodavnicama, što je podstaklo strah investitora da bi i drugi trgovci mogli da učine isto.

Altrija grupa, koja distribuira cigarete, pala je za 1,6 posto na trgovanju pre zvaničnog otvaranja Njujorške berze, dok je Britiš Amerikan Tobako zabeležio neznatnu promenu vrednosti akcija u Londonu, nakon što je na prethodnoj sesiji bio u porastu 1,2 procenta, prenosi Blumberg.

Volmart će prekinuti prodaju cigareta u nekim prodavnicama u Kaliforniji, na Floridi, u Novom Meksiku i Arkanzasu, o čemu je vođenja interna debata u tom maloprodajnom lancu, navodi list, pozivajući se na neimenovane ali pouzdane izvore.

U pojedinim radnjama, cigarete će na policama zameniti samouslužne registar kase zaplaćanje i ponuda slatkiša i hrane.

WSJ je citirao neimenovanu portparolku koja je navela da Volmart ne planira da obustavi svu prodaju cigareta i da preduzima korake da prodajni prostor koristi efikasnije. Iz kompanije nisu odmah odgovorili na zahtev Blumberga za komentarom.

Volmart je takođe pooštrio politiku prodaje oružja i municije poslednjih godina. Osim toga, ovo nije prvi prodavac koji je zaustavio prodaju cigareta u SAD, budući da je pre njega to učinio Target 1996. godine.

Proizvođač duvana i duvanskih proizvoda, Imperijal Brends, nakon izveštaja WSJ-a zabeležio je smanjenje prvobitnih dobitaka po akciji, usporivši rast cene na 0,9 procenata.

Video: Blago povećana potražnja za namirnicama, trgovci kažu da robe ima dovoljno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>