• 7

Uslikali smo poslednje fotografije čuvenog Buvljaka: Ova ledina biće nova lokacija za beogradske tezge

Zakupci tezgi sa novobeogradskog buvljaka, koji već godinama čekaju preseljenje, svoju robu bi u budućem Otvorenom tržnom centru, mogli da izlože već dogodine

  • 7
Buvljak  Novi Beograd

Foto: Nikola Anđić

Buvljak se seli na novu lokaciju, a mi smo posetili ovo omiljeno mesto za mnoge kako bismo zabeležili njegov izgled koji će uskoro da izbledi.

Posetili smo i novu lokaciju, onu gde će biti premešten čuveni Buvljak, a reč je o poljani na uglu ulice Marka Čelebonovića, a u neposrednoj blizini Kvantaš pijace.

Teren je trenutno u pripremi, a u njegovoj blizini se nalazi i nekoliko dalekovoda, supermarket, kao i groblje. Upravo na tom mestu je lokacija na kojoj će se uskoro otvarati tezge, marketi i u ugostiteljski objekti.

Prema dosadašnjim informacijama, gradska pijaca za trgovinu neprehrambenom i prehrambenom robom imaće plato sa tezgama i nadstrešnicom, kvantašku pijacu za prodaju robe iz kamiona, kao i hale, lokale i administrativni i skladišni prostor u funkciji pijace.

Dozvoljeni sadržaji u okviru budući objekata na buvljaku buvljaka su javne službe, komercijalni sadržaji (trgovina (supermarket i sl.), poslovanje, ugostiteljstvo, rekreacija, uslužne delatnosti (autoperionica i sl.).

Predviđen je i parking, a na jednom delu parcele moguće je i planiranje podzemnih etaža u više nivoa, verovatno za podzemne garaže.

Zakupci tezgi sa novobeogradskog buvljaka, koji već godinama čekaju preseljenje na novu lokaciju, svoju robu bi u budućem Otvorenom tržnom centru na Bežaniji, mogli da izlože 2023. godine. To je i za naš portal ranije najavio gradski urbanista Marko Stojčić.

Prvi konkretan korak u pravcu njihovog izlaska sa postojeće tržnice je učinjen, a Nacrt plana detaljne regulacije za područje privredne zone „Auto-put” u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu, za blok između Ulice Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane saobraćajnice, bio je i na javnom uvidu.

Trgovci će na dosadašnjem buvljaku ostati sve dok se ne ostvare uslovi da pređu u novi objekat Otvorenog tržnog centra“

Na mestu sadašnjeg Buvljaka u planu je gradnja kule Kopernikus tower, koja je najavljena kao najviši neboder u zemlji. Kompanija Kopernikus to zemljište je kupila za 2,36 milijardi dinara, kako je tada Telegraf Biznis ekskluzivno objavio. 

Otvoreni tržni centar sa radom je počeo 1994. godine.

Video: Zašto je ukinuto polukružno kod Buvljaka?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alexa

    29. mart 2022 | 11:34

    Na tom mestu bolje da ga i ne otvaraju. Zakupci ce puci. Tu trgovine nema! Daleko!

  • Veteran

    29. mart 2022 | 15:39

    Mogli su da ga oteraju i u Staru Pazovu...

  • Oki

    29. mart 2022 | 11:41

    Dok se ljudi naviknu nek naprave veliki parking i mislim da ce biti prometno ,primer koliko je udaljen bubanj potok pa je krcata svaki vikend.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>