• 0

Prvi operator struje prijavio stečaj u ovoj zemlji: Utrostručena cena uzela danak

McStrom je isporučivao struju proizvedenu u Austriji domaćinstvima, malim, srednjim i većim preduzećima, ali i opštinama

  • 0
Struja novac poskupljenje evro Foto: Shutterstock

Prvi operator električne energije u Austriji prijavio je stečaj, zbog dramatičnog rasta cene struje.

Radi se o kompaniji MCStrom GmbH iz Graca koja je snabdevala svoje potrošače strujom iz austrijske proizvodnje. "Mi smo angažovana kompanija iz Austrije, sa ciljem da našim potrošačima ponudimo razumne cene struje. Sa našim partnerima možemo snabdevati građane širom Austrije i na sva pitanja dati odgovor u ličnom razgovoru", stoji na sajtu kompanije.

McStrom je isporučivao struju proizvedenu u Austriji domaćinstvima, malim, srednjim i većim preduzećima, ali i opštinama.

"Struju smo kupovali kod jedne velike energetske kompanije u pokrajini Tirol i imali smo sa njima sporazum o isporučivanju struje. Pošto je proteklih meseci došlo do eksplozije cene na tržištu, utrostručenja, preduzeće je imalo velike probleme sa likvidnošću", ističe kompanija.

Kompanija, osnovana 2015. godine, sudu u Gracu je sada podnela zahtev za pokretanje postupka o nesolventnosti. McStrom duguje 4,33 miliona evra i tu sumu nije mogao da pokrije.

Sada je otvoreno pitanje koliko će potrošača pogoditi stečaj ove kompanije.

Video: Visoka cena goriva ispraznila ulice Beča

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>