• 0

Sajam zapošljavanja u Čačku uz 40 kompanija: Traže više stotina radnika

Prijavljene su potrebe za više od 300 radnika, a među traženim zanimanjima su elektro i mašinski inženjeri

  • 0
Povratak na posao

Foto: Shutterstock

Nacionalna služba za zapošljavanje organizovala je u Čačku Sajam zapošljavanja sa oko 40 domaćih i stranih kompanija, koje su tražile oko 300 radnika.

U čačanskom Domu kulture, pored nemačkih kompanija koje imaju fabrike u Čačku i Kraljevu, "Vorwerck", "Vieland", "Leoni", svoju ponudu predstavili i čačanski "Unipromet", "Stax tehnologies".

Prijavljene su potrebe za više od 300 radnika, a među traženim zanimanjima su elektro i mašinski inženjeri, radnici u metaloprerađivačkoj i mašinskoj industriji, grafičkoj i ugostiteljskoj delatnosti, prodavci, vozači... , prenosi Glas Zapadne Srbije.

"Nažalost, dve godine nismo imali ovu formu sajmova zapošljavanja. Prošle godine smo organizovali jedan virtuelni sajam zapošljavanja koji je imao efekte, ali ovo je za nas nešto što je provereno, kao najbolji format održavanja sajmova imajući u vidu da se ovde veliki broj poslodavaca i veliki broj nezaposlenih direktno susreću", rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

Dodaje da je to, takođe, jedna od dobrih formi aktivacije nezaposlenih lica da provere svoja znanja, veštine, sposobnosti kod konkretnih poslodavaca.

"I ono što je važno jeste da smo zaista imali dobre efekte održavanja sajmova, da se negde oko 25 odsto lica koja su učestvovala na sajmovima ubrzo i zaposlilo. S druge strane, ovo je dobra prilika da potsetimo poslodavce da su još uvek aktuelni svi naši javni pozivi za finansijske podsticaje koje nudi NSZ. Veliko je interesovanje i ove godine kako nezaposlenih lica tako i poslodavaca", dodao je Martinović.

Video: Postoji li posao iz snova u Srbiji? Budite radnik, ali pre svega Ja d.o.o.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>