• 1

Slovaci "pretekli" Ilona Maska: Predstavljen inovativni automobil, koliko košta vožnja u njemu?

AM NEXT je, inače, nastavak AeroMobilovog 4.0 letećeg automobila, koji je prvi put predstavljen na Međunarodnom sajmu aviona u Parizu

  • 1
Slovački  leteći taksi Foto: AeroMobil / Ferrari / Profimedia

Slovački leteći taksi promoviše se kao "prvi na svetu", a nedavno je predstavljen. Ima četiri sedišta i, prema dostupnim informacijama, njime možete putovati drumom ili u vazduhu.

Naime, slovačka kompanija AeroMobil predstavila je "prvi svetski" leteći taksi - AM NEXT - koji bi mogao da prevozi putnike već od 2027, na putovanjima dugim nekih 800 km.

Daily Mail piše kako je napredni taksi u stanju da se transformiše između režima za manje od tri minuta, i ističe se da putnicima "značajno" štedi vreme, ako putuju između većih gradova, tj. u rasponu od 160 do 800 kilometara.

Kompanija je saopštila da će putnici moći da uživaju u pogodnostima i udobnosti, zatim da rade, odmaraju se, igraju se ili samo uživaju u pogledu.

Još uvek nisu objavljeni detalji o ceni letećeg taksija, a AM NEXT je, inače, nastavak AeroMobilovog 4.0 letećeg automobila, koji je prvi put predstavljen na Međunarodnom sajmu aviona u Parizu, u junu 2017. godine.

To vozilo je bilo dizajnirano kao dvosed, odnosno kao luksuzno, lično vozilo koje može da leti maksimalnom brzinom od 360km/h.

Iako su se obe kompanije Ilona Maska, Tesla i SpejsIks, vremenom "nametnule" kao vodeće u domenu inovacija iz sveta automobila, svemira i tehnologije, čini se da je ova slovačka kompanija, ipak, uspela da ih "pretekne" - barem kada je reč o taksi vozilu koje "može da leti".

Video: Soko spreman za prvu vožnju sa putnicima do Novog Sada

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>