• 0

Superjahta od 3,5 miliona evra: Ima đakuzi s panoramskim pogledom, radi i na vodonik

Na zahtev, jahta se može konstruisati za potpuno električnu plovidbu

  • 0
Jahta sa hidromasažnom kadom i staklenim dnom Foto: Lazzarini Design Studio / Ferrari / Profimedia

Predstavljena je nova superjahta u stilu svemirskog broda, vredna 3 miliona funti (oko 3,5 miliona evra), sa panoramskom hidromasažnom kadom na krovu.

Kada je jedna od istaknutih karakteristika na Royal Alpha One jahti, dugoj 20 metara. Ima dinamičan, futuristički izgled, delimično zahvaljujući staklenim površinama koje su fotohromne - menjaju boju u zavisnosti od intenziteta svetlosti.

Italijanski dizajnerski studio koji stoji iza jahte, Lazzarini, kaže da postoji prostrana glavna paluba sa dnevnim boravcima, dok donji dnevni nivo nudi tri spavaće sobe, od kojih svaka ima kupatilo.

Tu su i kuhinja i kabina za dva člana posade. Pozadi je otvoreni prostor gde gosti mogu da se dive panoramskom pogledu.

Ali, vratimo se na glavni adut, a to je hidromasažna kada na krovu: "pridružuje" joj se velika ležaljka, idealna ako želite da se osunčate. Gosti u bilo kom momentu mogu da "skliznu" u more da se rashlade, zahvaljujući specijalnoj platformi.

Takođe, u okviru jahte postoji "prostrana garaža", gde se čuvaju igračke za vodu.

Alternativno, na zahtev, jahta se može konstruisati za potpuno električnu plovidbu, radi na vodonik. Potpuna električna autonomija omogućava domet od 193 km, dok bi dizel snaga dozvoljavala 680 nekih 1.094 km, piše Daily Mail.

Lazzarini još nema kupca, a studio je inače poznat po tome što ima formu kada je u pitanju dizajniranje elegantnih plovila. Kompanija je takođe zamislila brod u obliku labuda, mega-jahtu od 450 miliona funti, inspirisanu ajkulama.

Video: Da li je ovo još jedna zaplena jahte ruskih oligarha: Zver od 140 miliona zarobljena u Barseloni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>