• 0

Posebno priznanje Dejanu Ljevnaiću direktoru OC Jahorina na "Izboru najuspešnijih u privredi Republike Srpske"

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić osvojio je nagradu za Doprinos razvoju turizma, u kategoriji Posebnih priznanja na XVIII po redu "Izboru najuspešnijih u privredi Republike Srpske" koji je tradicionalno održan u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci

  • 0
Uručenje nagrade Dejan Ljevnaić OC Jahorina

Foto: Velibor Tripić

Ovo priznanje za Olimpijski centar Jahorina ima posebno značenje, jer iako je pandemija virusa COVID – 19 ostavila nesagledive posledice na poslovanje kompanija svih nivoa u svetu, na koje imun nije ostao ni Olimpijski centar Jahorina, u zimskoj sezoni 2020/2021 postignuti su izvanredni rezultati, dotadašnji rekordni.

Uz garanciju Vlade Republike Srpske, naporan rad, te mnogobrojne investicije, realizovan je veliki broj infrastrukturnih projekata, koji su poslovanje Olimpijskog centra Jahorina izdigli, ne samo iznad nepovoljne epidemiološke situacije, već i na viši nivo, pružajući sigurnost svojim zaposlenim, ali i novim licima, dodatnim zapošljavanjem. Tako je Olimpijski centar Jahorina sačuvao čak 3.500 radnih mesta, ali i vizionarskim načinom poslovanja podstakao brži razvoj privrede u regionu u doba pandemije.

Prošlogodišnji rekordni uspesi u posećenosti i poslovanju Olimpijskog centra Jahorina danas su obeleženi osmesima čak 103 stalno zaposlena radnika, te 215 sezonskih radnika, koji su najzaslužniji za nove istorijske rezultate koje ovo privredno društvo beleži u zimskoj sezoni 2021/2022, u toku koje je samo do danas, skijalo čak 408.000 skijaša, a koji su napravili više od 4.000.000 prolaza.

Veliku zahvalnost na ovom priznanju, kao i bezgraničnoj podršci Vlade Republike Srpske, predsedniku Vlade Republike Srpske, gospodinu Radovanu Viškoviću, te srpskom članu Predsedništva, gospodinu Miloradu Dodiku, u realizaciji spektakularnih projekata u prethodnom periodu, ali i svom timu i svim zaposlenima u Olimpijskom centru Jahorina, iskazao je direktor, gospodin Dejan Ljevnaić, koji je i lično, u Banskom dvoru, pred mnogobrojnom, eminentnom publikom, preuzeo nagradu.

On je istakao da je zaista srećan što je Olimpijski centar Jahorina nastavio da konstantno beleži porast kada je reč o poslovanju kompanije, uprkos teškom periodu uzrokovanom pandemijom. Trud, rad, ali i podrška, u prevazilaženju ovog teškog perioda dali su rezultat, i doveli do toga da Olimpijski centar Jahorina ne samo pruži sigurnost svojim zaposlenim, no i dodatno zapošljava. Ovaj broj, kao i broj skijaša, posetilaca, ali i poslovnih saradnika, drastično raste iz godine u godinu, i time predstavlja najbolji pokazatelj svih malih i velikih uspeha koje ovo privredno društvo beleži.

Ipak, sve pomenuto ima jedan jedini cilj – kvalitetniji i sigurniji život za sve one koji direktno, ali i indirektno zavise o ovoj olimpijskoj planini. Krajnji cilj je da svi oni na Olimpijski centar Jahorina nadovežu svoje biznise, bilo da se radi o proizvodnji domaćih proizvoda – sira, meda, mesa, čaja, rakije, vina, koje će prodati krajnjim kupcima na Jahorini, turistima, ili o uslugama koje će pružati kroz ski škole ili svoje ugostiteljske objekte. Cilj je i da posluju građevinske firme, da se zarađuje od prodaje zemljišta, apartmana, interneta, struje, vode, naknada i turističke takse. Jahorina je praktično sinonim skupini od čak 100 fabrika, obzirom da samo od nje živi i radi 3.500 ljudi, a ima potencijal da zaposli sve ljude iz regije.

Dok ljubitelji skijanja uživaju na odlično pripremljenim stazama, na kojima se trenutno nalazi 90cm dobro utabane kombinacije prirodnog i veštačkog snega, ali i sjajne promo periode u POST sezoni skijanja, Olimpijski centar Jahorina nastavlja da niže kako istorijske uspehe, tako i priznanja koja predstavljaju ne samo potvrdu fenomenalnih ideja i realizaciju istih, već i dodatni podstrek u nastavku takvog rada, koji predstavlja radost kako svima onima koji doprinose ovakvim rezultatima svojim radom, tako i svim posetiocima ove prelepe olimpijske planine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>