• 0

Dodeljene "Diplomacy&commerce" nagrade: Izabrana najbolja društveno odgovorna kompanija

Nagrade su dodeljene u ukupno 12 kategorija

  • 0
Aleksandra Stojanović, direktor sektora korporativnih poslova MK Group Foto: MK Group

Magazin „Diplomacy&Commerce“, sindikacija londonskog časopisa Ekonomist, obeležio je 6. rođendan, a tom prilikom uručene su „Diplomacy&Commerce“ nagrade pojedincima, kompanijama i organizacijama.

Nagrade su dodeljene onima koji se ističu u humanitarnom radu, CSR-u, održivom poslovanju i zelenim projektima, digitalizaciji i biznis inovacijama, razvoju umetnosti i kulture, kao i unapređenju bilateralne saradnje, privrednog ambijenta, uslova poslovanja i društva u celini.

Predsednik Kolor pres grupe Robert Čoban rekao je da su u martu 2019. poslednji put proslavili dodelu „D&C“ nagrada u Narodnom muzeju, ističući da se svet mnogo promenio od tada.

„Pandemija korona virusa i rat u Ukrajini su preoblikovali naše živote kao nijedan drugi događaj u poslednje dve decenije. Što bi Džudi Garlan rekla - Toto, mislim da više nismo u Kanzasu. Nadam se da ćemo naći pravi put do Oza - kako naše vlade i naše kompanije, tako i mi sami, kao pojedinci“, rekao je Čoban, navodi se u saopštenju.

On je podsetio i da se u februaru ove godine navršiilo 30 godina od osnivanja Kolor pres grupe.

„Tri decenije ratova, hiperinflacije, NATO bombardovanja, atentata na visoke političke zvaničnike, globalne ekonomske krize, pandemije... I još uvek smo tu, kao i vi. Kao što sam rekao na proslavi prvog rođendana - nastavljamo da radimo kao i obično. Hajde da sutra nastavimo da radimo na pronalaženju puta do Oza“, rekao je Čoban.

Nagrade su dodeljen na svečanosti u četvrtak uveče, u hotelu Mona Plaza u Beogradu, u ukupno 12 kategorija.

Članovi žirija su bili predsednik PKS Marko Čadež, kao predsednik žirija, te predstavnici Nemačko-srpske privredne komore Gert Rabov, Britansko-srpske privredne komore Jadranka Dervišević Kitarić, Francusko-srpske privredne komore Sanja Ivanić, Komore italijansko-srpskih privrednika Mirjana Kojić, Confindustria Srbija Irena Brajović, Helenskog poslovnog udruženja Fanina Kovačević, Hrvatskog poslovnog kluba Marija Radulović, Japanske biznis asocijacije Oliver Lepori, Slovenačkog poslovnog kluba Danijela Fišakov, Švajcarsko-srpske privredne komora Ana Grujović, Robert Čoban i direktorka „D&C“ magazina Ruža Veljović.

Veljović je rekla da je među nominovanim bilo više od 80 kompanija i organizacija i da zadatak nije bio nimalo lak, ali da su i ove godine želeli da sa predstavnicima bilateralnih komora i poslovnih asocijacija u Srbiji, nagrade one koji svojim radom i aktivnostima doprinose da društvo i naša zemlja budu bolje mesto za rad i život.

Najbolja društveno odgovorna kompanija je MK GROUP kompanija, koja se, kako je navedeno, među prvima uključila u borbu protiv kovida 19 i donirala sredstva za nabavku medicinske opreme i podršku zdravstvenim ustanovama, a realizovala je i veliki regionalni projekat „Za regionalne heroje“, kojim je za 450 lekara i zdravstvenih radnika obezbedila besplatan odmor u hotelima MK Group u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj u znak zahvalnosti.

Nagradu za najbolju društveno odgovornu kampanju dobila je kompanija „NESTLE ADRIATIC“, koja je u okviru kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ donirala višše od 10 tona hrane, više od 230.000 prehrambenih proizvoda i više od 20 miliona dinara humanitarne pomoći.

Nagradu za doprinos razvoju umetničkog stvaralaštva i očuvanju kulturne baštine dobila je Galerija Matice srpske, koja je tokom svog postojanja izrasla u jedinstvenu nacionalnu muzejsku ustanovu čiji umetnički fond, sa bogatom zbirkom srpske umetnosti od XVI do XXI veka prikazuje nastanak, razvoj i dostignuća srpske umetnosti i ukazuje na položaj i mesto srpske kulture i umetnosti u evropskom kontekstu.

Nagrada za humanitarnost otišla je u ruke kompanije „Generali osiguranje Srbija“, jer je u okviru „The Human Safety Net“ programa, u saradnji sa Novak Đoković Fondacijom otvoreno 15 centara za roditelje, kao jedinstven projekat u Srbiji nastao sa ciljem da se polaznici programa „Podrška, NE perfekcija“ dodatno osnaže kako bi se što bolje starali o svojoj deci.

Nagradu za zelene projekte i održivi razvoj je dobila Unicredit banka, koja je 2021. u okviru kampanje „20 godina se zajedno trudimo da pokrećemo dobre stvari“ prikupila više od 13 miliona dinara, koji će ove godine biti uloženi u projekte unapređenja zaštićenih područja i očuvanja bio-diverziteta na teritoriji Srbije.

Nagrada za biznis inovacije i digitalne transformacije otišla je u ruke kompanije ABB, vodeće svetske inženjering kompanije. Nagradu za unapređenje uslova za poslovanje i privrednog ambijenta ove godine je dobio Savet stranih investitora - FIC.

Za unapređenje bilateralne saradnje nagradu je dobila Privredna komora Srbije, koja je tokom pandemije pružala podršku privredi, aktivirala specijalizovani info-servis putem kog su privrednici mogli da se informišu o svim ključnim pitanjima vezanim za poslovanje u zemlji i inostranstvu, a pokrenula je i Centar za digitalnu transformaciju, za koordinaciju i implementaciju digitalne transformacije u svim industrijama iz privatnog sektora, sa posebnim fokusom na mala i srednja preduzeća.

Posebnu nagradu za doprinos razvoju zelenih projekata i održivosti dobila je kompanija „Hajneken Srbija“, koja je, dodaje se,optimizacijom proizvodnih procesa tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa za 75 odsto, dok je Posebnu nagradu za doprinos razvoju lokalne samouprave i zajednice otišla u ruke Koka-kola sistema za projekat „Vlasina - čista ljubav“, u želji da vlasinski kraja približi turistima.

Posebna nagrada za doprinos razvoju finansijske pismenosti društva dodeljena je „Erste banci“ za projekat #ErsteZnali, čiji je cilj da se znanja iz finansija približe svima, kako bi bolje razumeli i upravljali finansijama.

Posebnu nagrada za doprinos razvoju društva u celini dobila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Partneri na proslavi su bili Telekom Srbija, Koka-kola sistem, Britiš motors, Hajneken Srbija, „Philip Morris International“, 13. jul Plantaže i rakija Šamar koja je premijerno predstavljena, uz prisustvo predstavnika Vlade Srbije, diplomatskog kora, političkog, kulturnog i javnog života.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>