• 24

Makron: Želim potpunu blokadu ruskog izvoza uglja i nafte u EU, koliko ove nedelje

"Ne možemo dozvoliti da to klizi. Moramo imati sankcije koje odvraćaju od onoga što se desilo tamo", dodao je Francuz

  • 24
Emanuel Makron Emanuel Makron / Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da je "njegova želja" da vidi potpunu blokadu ruskog izvoza uglja i nafte u Evropsku uniju "ove nedelje", nakon otkrića onoga što je opisao kao "ratni zločini" u ukrajinskom gradu Buča.

Govoreći u ponedeljak na francuskoj radijskoj mreži France Inter, Makron je rekao da postoje "veoma jasni znaci" da su ratni zločini počinjeni u Buči i da je "prilično utvrđeno da je ruska vojska" ta koja je za njih odgovorna, preneli su svetski mediji.

- Ne možemo dozvoliti da to klizi. Moramo imati sankcije koje odvraćaju od onoga što se desilo tamo (u Buči), šta se dešava u Mariupolju - rekao je on.

Makron je takođe naveo da će ove nedelje razgovarati sa svojim evropskim partnerima o daljim sankcijama.

- Oni koji stoje iza ovih zločina moraju da odgovaraju za njih. Moramo vrlo jasno poslati signal da su to naše kolektivno dostojanstvo i naše vrednosti koje branimo. Nema mira bez pravde - dodao je.

"Francuska je spremna da pomogne Ukrajini u njenoj istrazi o događajima u Buči", istakao je dalje predsednik Francuske, ali je odbio da kaže da li bi ruski predsednik, Vladimir Putin, trebalo da se suoči sa suđenjem zbog onoga što se tamo dogodilo.

Video: Da li je ovo još jedna zaplena jahte ruskih oligarha: Zver od 140 miliona zarobljena u Barseloni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>