• 1

Pivo poskupljuje: "To nije iznenađenje, cena proizvodnje mora da pogodi i potrošače"

Direktor Saveza nemačkih pivara Holger Ajhele Rojtersu kaže da troškovi drastično rastu i prete da potpuno izmaknu kontroli

  • 1
pivo, pivnica Ova čaša podseća na vrstu „tulip”, koja se koristi za belgijske ejlove, ali je verovatnije „snifter”, iz koje se, pored belgijskih piva, piju i imperijalni staut, dupla IPA, pšenička ili voćna piva, itd. Foto: Freepik

Pivare u Nemačkoj najavljuju poskupljenje piva usled rasta cene energenata i sirovina.

- Pivare su suočene sa dramatičnim razvojem. Vidimo do sada neviđena poskupljenja sirovina, energenata, logistike - rekao je direktor Saveza nemačkih pivara Holger Ajhele Rojtersu. Prema njegovim rečima, troškovi drastično rastu i prete da potpuno izmaknu kontroli.

Naglasio je da "zbog toga ne može biti iznenađenje što će drastični rast cene proizvodnje morati da se odrazi na potrošače".

Podsećamo, u ovoj zemlji je trenutno kritična situacija i sa drugim sirovinama, poput ulja. Tako je jedan restoran odlučio da ukloni pomfrit s menija, zbog nestašice i poskupljenja ulja.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>