• 3

Ziđin majning startovao litijumski projekat u Argentini

Lokalni zvaničnici istakli su da se na realizaciju ovog projekta čeka šest godina

  • 3
Saltonsko more, litijum Foto: Shutterstock

Ziđin majning grupa počela je sa izgradnjom u okviru realizacije projekta litijumske slane vode u Argentini.

U saopštenju na zvaničnoj internet stranici grupe navodi se da kroz projekat Tres Kuebradas - 3K, litijumske slane vode u provinciji Katamarka, planirana godišnja proizvodnja od 20.000 tona litijum karbonata.

Dodaje se da je guverner te provincije Raul Žalil na početku izgradnje krajem marta istakao da je investicija Ziđin majninga donela nove razvojne mogućnosti, te da će podstaći razvoj različitih lokalnih industrija, pomoći u plasmanu lokalnih proizvoda i doprineti zapošljavanju.

Lokalni zvaničnici istakli su da se na realizaciju ovog projekta čeka šest godina i da će od sada sa Ziđin majningom deliti prirodno bogatstvo zemlje.

Potpredsednik Ziđin majninga Šen Šaojang zahvalio se na podršci kompaniji i istakao da ovaj prvi litijumski projekat te grupe ima veliki znacaj za poslovanje kompanije sa obnovljivim izvorima energije.

Dodao je da će projekat staviti veliki naglasak na bezbednost i zaštitu životne sredine.

Ambasador Kine u Argentini napomenuo je da će projekat podstaći proces industrijalizacije te zemlje, lokalno zapošljavanje i dati pozitivan doprinos saradnji dve države na polju zelenog razvoja i obnovljive energije, navodi se na sajtu Ziđina.

Video: Telegraf prošetao ostacima Titovog rudnika uranijuma: Da li je radioaktivan?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>