• 0

Neočekivani spoj: Čuveni "žuti taksi" dobija novog partnera

Ponuda će biti predstavljena javnosti ovog proleća

  • 0
Žuti taksi Foto: Shutterstock

Nakon što je "pustošio" industriju čuvenih žutih taksi vozila u Njujorku, Uber sada preduzima korake da ih ipak prihvati.

Naime, ova kompanija za prevoz putnika će sada navesti žute taksije u Njujorku u svojoj aplikaciji - to je partnerstvo koje je Uber opisao kao najnoviji korak u globalnom nastojanju da radi sa taksi industrijom na "otključavanju" novih tržišta.

Uber već ima slične aranžmane u zemljama kao što su Španija, Nemačka, Austrija i Turska. Dodatno, suočava se sa nedostatkom vozača. Prema ugovoru, ubuduće bi Uber trebalo da ima dodatnih 14.000 licenciranih taksista u Njujorku - jednom od njegovih najvažnijih tržišta.

Ugovor će dodati oko 14.000 licenciranih taksista u Njujorku - jednom od njegovih najvažnijih tržišta - Uberovoj platformi. Gaj Peterson, direktor poslovnog razvoja za Uber, nazvao je to "pobedom za vozače".

Inače, broj vožnji žutim taksijima u Njujorku je opao otkako je Uber pokrenut 2011. godine, pošto su se ljudi odlučili za jednostavnije rezervisanje vožnje - onlajn. Skoro hiljadu vozača je, u međuvremenu, podnelo zahtev za bankrot, piše BBC.

U okviru partnerstva, softverske kompanije koje trenutno rade sa taksistima sa gradskim licencama - integrisaće se sa Uberom, koji će preuzeti smanjenje cena karata (vožnji). Kompanije nisu saopštile koliko će to biti.

Ponuda će biti predstavljena javnosti ovog proleća, dodaje se, a ko bude pozivao žuti taksi preko aplikacije - plaćaće cene uporedive sa vožnjom Uber X, prema izveštaju Volstrit Žurnala koji je Uber potvrdio.

Zbog ovih vesti, akcije Ubera su porasle.

Video: Soko spreman za prvu vožnju sa putnicima do Novog Sada

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>