• 6

Direktor Gomexa otkriva za Telegraf Biznis: Zašto su prodali lanac, šta će biti s radnicima i brendom?

"Nećemo praviti supermarkete", objašnjava naš sagovornik

  • 6
Gomex prodavnica

Foto: Promo

Većinski udeo trgovinskog lanca Gomex prodat je investicionom fondu CEECAT Capital koji je postao vlasnik 51,5 odsto, potvrdio je za Telegraf Biznis Goran Kovačević, generalni direktor Gomexa. 

Kovačević je sada suvlasnik te kompanije sa 48,5 odsto vlasništva.

"Dosadašnja struktura vlasništva Gomexa je bila ovakva: Goran Kovačević 65% i fond SEAF (Vašington) 35% .U ovoj transakciji fond SEAF je prodao svih svojih 35% udela, a ja sam prodao 16,5% pa je sadašnja struktura fond CEECAT (London) 51,5% i ja 48,5% udela", objasnio je on za naš portal.

Na naše pitanje koji su dalji planovi, odnosno šta će biti sa radnicima i brendom, Kovačević kaže da će sav menadžment Gomexa ostati na svojim radnim mestima

"S tim što moj dosadašnji zamenik Bojan Ivetić postaje CEO, a ja prelazim na funkciju Predsednik nadzornog odbora", precizira naš sagovorniik.

Plan je, kako ističe, da Gomex postane najveći maloprodajni lanac u narednih pet godina, sa prodavnicama manjeg formata.

"Plan nam je da u sledećih 5 godina prestignemo broj od 500 prodavnica čime bi postali najveći moprodajni lanac manjeg formata (cca 250m2), što znači da mi nećemo otvarati hipermarkete i supermarkete", objašnjava nam.

Fond CEECAT je otvorio regionalnu kancelariju u Beogradu, a oni su, dodaje njihova prva investicija.

Kompanija koja je sama razvila aplikaciju za lojalnost

Gomex je osnovao 1997. godine u Zrenjaninu naš sagovornik Goran Kovačević, a kroz razvoj trgovine u kvartovskim objektima uspešno je od 2007. godine prodro u region Vojvodine kao i Centralne Srbije.

Goran Kovačević, Gomex

Goran Kovačević/Foto: Gomex

U Gomexu radi oko 2.500 zaposlenih, a ta kompanija je razvila i sopstvenu aplikaciju za lojalnost kupaca.

Investicija u Gomex je prva investicija CEECAT Capitala u Srbiji, a paralelno sa ovim fond je otvorio novu kancelariju u Beogradu.

Partner u CEECAT-u Entoni Stalker ističe da žele da ulažu u kompanije koje imaju potencijal da postanu regionalni lideri u svojoj osnovnoj industriji.

"Gomeks je dokazao svoje sposobnosti svojim uspešnim prodorom i liderskom pozicijom u severnoj Srbiji. Mi ćemo unaprediti i podržati postojeće jako jezgro menadžment tima i investirati u ljudski kapital okosnice Gomeksa da bi katalizovao njegovu sledeću fazu rasta", rekao je on.

Dodao je da je cilj da se Gomex kroz realizaciju sopstvenog potencijala pojavio kao nacionalni lider u maloprodaji prehrambenih proizvoda u formatu za susedstvo.

Video: Deset namirnica koje bi trebalo da prestanete da kupujete ako želite da uštedite novac

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada

    5. april 2022 | 20:33

    Gomex je vrhunski maloprodajni lanac. Redovno kupujem kod njih a posebno se ističu odličnim cenama hemije i kozmetike gde su najbolji. Vidi se da taj deo vode vrhunski profesionalci. Bravo za Gomex

  • Pera

    5. april 2022 | 21:52

    Uvek kupujem u Gomexu,baš je jeftino a kvalitetno.

  • Саша

    5. april 2022 | 21:43

    Добра,фина продавница.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>