• 2

Vladimira ne zanimaju cene benzina i dizela: Razvija biznis vozeći putnike u Tesli

Mladi Čačanin je sve pogodnosti električnog automobila stavio na papir i izveo račinicu

  • 2
Vladimir Mijailović, Čačak Foto: RINA

Strah od nestašice goriva i njegova rekordna cena uticali su na povećanu potražnju za automobilima na elektro i hibridni pogon.

Na najvećem udaru zbog poskupljenja naftnih derivata našli su se privredni subjekti koji se bave prevozom, pa se čekalo da se vidi za koliko će prevoznici i taksisti podići cenu svojih usluga.

Ipak, za Vladimira Mijailovića iz Čačka nema bojazni jer je on svoju računicu već pronašao i to u upotrebi vozila na elektro pogon. Tako je postao prvi, a za sada i jedini, koji je u grada na Moravi doneo osveženje, jer kad ulicama prođe nečujni Tesla niko ne ostane ravnodušan.

- Odavno datira ta moja ideja, kada sam još kao bankar sedeo u maloj kancelariji, razmišljajući kako da za moju petočlanu porodicu obezbedim dodatnu egzistenciju. Ubacio sam dva vozila u taksi, na kojima se videla parola "eko grin". Kada su me pitali šta to zapravo znači, strpljivo sam svima objašanjavao. Kasnije sam otvorio svoje taksi udruženje, a sva vozila u njemu su bila hibridna, koja nisu štetna za okolinu - kaže Vladimir i dodaje:

"Kad se pojavila mogućnost da uvedemo potpuno električna vozila, nismo ni trenutak oklevali, a udruženje radi pod parolom da se na svake tri godine menjaju vozila", kaže Vladimir.

Mladi Čačanin je sve pogodnosti električnog automobila stavio na papir i izveo račinicu.

- Kada vidite koliko košta litar dizela ili benzina, ili vožnje na TNG ili CNG, u odnosu na kilovat električne energije, izračunao sam koliko je isplativa investicija kupovine vozila na električni pogon, sa jednim punjačem jače snage i zapremine. Takođe, nemate veliki i mali sevrsis na koje mnogi daju na stotine evra, dovoljno je samo da odete u salon da vam pregledaju bateriju i zamene filtere klime. Tako da je mnogo povoljnije voziti e-auto. Kada pogledate da svaka kuća ima bar po dva automobila, svakako se isplati imati jedan na električno punjenje - kaže Mijailović.

- Auto koji sam upravlja, snima sve oko sebe, sam registruje semafore, znakove, pešake i motore, to je za mene auto budućnosti. Odlučio sam da ga ubacim u svoj vozni park i Čačani sada imaju priliku da se voze - kazao je Mijailović.

Video: Visoka cena goriva ispraznila ulice Beča

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taj čovek

    8. april 2022 | 09:46

    se mnogo hvali i dosadan je...

  • Праведник

    8. april 2022 | 12:07

    А брине ли се хоће ли бити струје и колико ће коштати?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>