• 0
 ≫ 

Bez pomeranja roka: Kontrolisanje fiskalnih kasa od 1. maja

 ≫ 

Ministar Mali i direktorka Poreske uprave su poručili obveznicima da se blagovremeno pripreme za novi sistem, kako ne bi došo do stvaranja gužve krajem ovog meseca

  • 0
Kasa, fiskalna kasa

Foto: Shutterstock

- Produžetka roka za e-fiskalizaciju neće biti, uprkos glasovima koje puštaju u javnost neodgovorni pojedinci - poručio je danas ministar finansija, Siniša Mali, i podsetio da svi treba da pređu na novi sistem do 1. maja.

- Produženja roka neće biti. Ostaje kraj meseca. Ovo govorim upravo zato što su se pojavile razne izjave neformalnih interesnih grupa - dodao je i naveo kako do 1. maja očekuje da će svi obveznici i biti u novom sistemu e-fiskalizacije, a da posle tog roka kreću terenske kontrole.

Mali je rekao, nakon obilaska Lidl prodavnice na Vidikovcu, koja je prešla na novi model e-fiskalizacije, da se do sada za novu fiskalizaciju prijavilo 138.000 privrednih subjekata, sa 200.000 naplatnih mesta.

Direktora Poreske uprave, Dragana Marković, kazala je da dnevno u Poresku već sada preko novog sistema stiže oko milion računa, kao i da će ubrzo taj broj biti mnogo veći.

Ministar Mali i direktorka Poreske uprave su poručili obveznicima da se blagovremeno pripreme za novi sistem, kako ne bi došo do stvaranja gužve krajem ovog meseca.

Video: Pređite što pre na e-fiskalizaciju, ne čekajte poslednji tren

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>