• 1
 ≫ 

Brnabić sa meštanima Pakovraća: "Konačnu visinu naknade zemljišta utvrdiće sud"

 ≫ 

Premijerka je istakla da radovi na auto-putu, niti bilo kom drugom infrastrukturnom projektu, ne mogu početi na zemljištu čija eksproprijacija nije u potpunosti završena

  • 1
Bager, građevinsko zemljište, građevina Foto: Shutterstock

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, sastala se danas sa građanima koji su izrazili nezadovoljstvo zbog načina eksproprijacije, prilikom izgradnje auto-puteva u Republici Srbiji.

Ovo je drugi po redu njen sastanak sa ovom grupom građana, čiji je cilj bio uvid u razvoj situacije od prethodnog sastanka do danas. Obe strane su postigle saglasnost o tome da predmeti koji su pred sudom - ne mogu biti tema razgovora, jer su oni jedino i isključivo u nadležnosti pravosuđa koje o njima odlučuje.

Saglasnost je postignuta i o tome da je "veoma važno da svaki od tih postupaka dobije sudski epilog u najkraćem mogućem roku i da je obaveza svih da odluke suda poštuju u potpunosti", saopšteno je Vlade Republike Srbije.

Premijerka je naglasila da cilj Vlade jeste izgradnja auto-puteva i infrastrukturno povezivanje Srbije, ali nikako na štetu bilo kojeg građanina i njegove imovine. Stoga su "od dragocene važnosti sudske odluke o visini naknade za eksproprijaciju zemljišta, nakon kojih će situacija biti jasna i izvesnija".

Ana Brnabić je istakla da radovi na auto-putu, niti bilo kom drugom infrastrukturnom projektu, ne mogu početi na zemljištu čija eksproprijacija nije u potpunosti završena. Svaki izvođač radova to mora da poštuje, bez izuzetka, i svako narušavanje privatnog poseda građana je nedopustivo i zakonom kažnjivo.

U razgovoru je postignut dogovor o održavanju sastanka u istom formatu i u narednom periodu, kako bi se ispratili pomaci u rešavanju ovih pitanja.

Video: Ovako ubuduće kupujete polovan automobil

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>