• 0

NIO obustavio proizvodnju električnih automobila zbog pojačanih kovid mera u zemlji

Kina je uvela stroge mere zatvaranja kako bi sprečila širenje veoma zaraznog omikron soja na nekoliko mesta

  • 0
NIO Foto: NIO

Kineski proizvođač električnih vozila Nio saopštio je danas da je prinuđen da obustavi proizvodnju, nakon što su epidemiološke mere u zemlji zbog porasta slučajeva kovida-19 poremetile rad njegovih dobavljača.

- Od marta, iz epidemioloških razloga, dobavljači kompanije iz više gradova, uključujući Ðilin, Šangaj i Ðangsu, obustavili su proizvodnju jedan za drugim i još se nisu oproravili. Nio je zbog toga morao da zaustavi proizvodnju automobila - saopštila je kompanija, prenosi Rojters.

U saopštenju se dodaje da će kompanija odložiti isporuku električnih vozila kupcima i da će zajedno sa dobavljačima raditi na tome da se proizvodnja nastavi uz poštovanje svih vladinih mera protiv kovida 19.

Kina je uvela stroge mere zatvaranja kako bi sprečila širenje veoma zaraznog omikron soja na nekoliko mesta, uključujući provinciju Ðilin i Šangaj gde se nalaze fabrike velikih proizvođača auto delova i automobila,navodi Rojters.

Tesla je takođe obustavio proizvodnju u svojoj fabrici u Šangaju od 28. marta, preneo je Rojters, nakon što je počelo dvofazno zatvaranje koje je kasnije prošireno na ceo grad.

Folksvagenova fabrika u Čangčunu, glavnom gradu provincije Ðilin, zatvorena je od sredine marta, dok je fabrika u Šangaju zatvorena od 1. aprila, navodi britanska agencija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>