• 0

Kreiranje i razvoj talenata: Odgovornost obrazovnog ili poslovnog sektora

"Centralna tema ovogodišnjeg Talent Development Foruma otvoriće pitanje odgovornosti za razvoj mladih talenata"

  • 0
Finansije, planovi , biznis plan Foto: Shutterstock

U četvrtak, 14. aprila, u Marsh Open Space-u održava se drugi po redu AFA Talent Development Forum, koji će ove godine svečano otvoriti ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić. Tokom trajanja jednodnevnog događaja, eminentni eksperti iz sveta biznisa, obrazovanja, diplomatije i državnih institucija govoriće na temu “Kreiranje i razvoj talenata – odgovornost obrazovnog ili poslovnog sektora?“, kao i druge srodne teme.

Forum će uživo okupiti 100 eksperata i najboljih studenata u Marsh Open Spaceu u Beogradu, dok će ostali zainteresovani moći da prate live stream tokom celog događaja! Agenda događaja se može videti na www.talent.afa.co.rs , a na istom sajtu se mogu besplatno registrovati svi koji žele da prate događaj i iz prve ruke čuju stavove i prakse najboljih kompanija, fakulteta i stručnjaka. Takođe, mladi talenti koji se ranije registruju na događaj, imaće priliku da nakon odslušanog događaja dostave svoj CV koji će organizatori Foruma proslediti poslodavcima koji su učesnici događaja.

Talent Development Forum 2022 donosi i novine u formatu u odnosu na prethodni! Publika će ove godine, pored standardnih formata kao što su keynote govori, okrugli stolovi i panel diskusije, moći da čuje i dvougao koji će sučeliti korporativni i obrazovni sektor, kao i studentsku debatu koja će sučeliti studente debatere sa Ekonomskog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu

“Centralna tema ovogodišnjeg Talent Development Foruma otvoriće pitanje odgovornosti za razvoj mladih talenata i nadamo se podstaći obrazovni i poslovni sektor na konkretne akcije. Naša je želja da motivišemo kompanije da doniraju znanje i aktivno se uključe u kreiranje talenata na tržištu, a ne samo za svoje potrebe, kao i da inspirišemo obrazovni sektor da više radi na prepoznavanju talenata pojedinaca, njihovom daljem razvoju, pripremi za tržište rada i podsticanju mladih na dodatno i kontinuirano učenje”, ističe Valentina Čolić Mihajlović, šefica razvoja u AFA organizaciji.

Ideja centralne teme Foruma je da pozove poslovni sektor da se svojim aktivnostima više uključi u obrazovanje mladih tokom ili nakon studija, ali i obrazovni sektor da postane agilniji i prilagodi se brzim promenama na tržištu rada koje se dešavaju usled tehnološke revolucije. O tome će za centralnim okruglim stolom diskutovati Gabrijela Grujić Garić, pomoćnica ministra prosvete i kreatorka Nacionalnog modela dualnog i preduzetničkog obrazovanja, Nada Tubić, Channel Manager for EBG, Huawei Technologies, Mirjana Kovačević, rukovoditeljka Centra za edukaciju i direktorka Poslovne akademije PKS, i Dragan Lončar, redovni profesor Ekonomskog fakulteta.

talent forum Foto: Talent forum

O srodnim temama, kao što su pripremjenost studenata za tržšte rada, prilagođenost orazvonog sistema potrebama privrede i odgovornost za celoživotno učenje, diskotovaće profesori sa fakulteta kao što su ETF, FON, Računarski i FEFA, kao i eskperti iz kompanija poput Huawei Technologies, Tenderly, Trizma, Degordian, Playrix, Carlsberg, vodećih banki poput AIK, Addiko, Unicredit i Intesa, i drugih.

Keynote govornica događaja biće profesorka Evi Prokopi, višestruko nagrađivana HR ekpertkinja i jedna od TOP 100 HR influensera na svetu u 2020. godini, koja će govoriti o agilnom razvoju talenata kao imperativu današnjeg doba. Takođe, publika će imati prilike da čuje i o jedinstvenostima finskog obrazovnog sistema, po mnogima najboljeg na svetu, direktno od finskog ambasadora u Srbiji – njegove ekselencije Kimo Lahdervita. U drugom delu programa, fokus će biti na IT sektoru, uzimajući u obzir eskponencijalni rast i razvoj koji taj sektor doživljava poslednjih godina, menjajući usput i celu paradigmu razvoja talenata.

Pored same podrške događaju, kompanije koje smatraju da imaju najbolje prakse za razvoj talenata mogu da se prijave i za osvajanje nagrade u jednoj od 8 kategorija!

Učestvujte i vi u AFA Talent Development Forumu! Sve informacije o događaju kao i prijave možete pronaći na zvaničnom web sajtu događaja https://talent.afa.co.rs/.

Video: Postoji li posao iz snova u Srbiji? Budite radnik, ali pre svega Ja d.o.o.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>