• 0
 ≫ 

Osnivač ethereuma postao Crnogorac: Mi smo ga upoznali još 2017, a ovako govori o kripto-valutama

 ≫ 

Buterin je nakon nedavnog panela “Budućnost Sad! Nova era crnogorskih finansija”, kazao da Crna Gora mora imati dobru legislativnu osnovu

  • 0
Vitalik Buterin,osnivač etereuma, Crna Gora, državljanstvo Foto: Profimedia/John Phillips/Getty images, Shutterstock

Jedan od najvećih stručnjaka u blokčejn industriji, osnivaču kriptovalute etereum, Vitaliku Buterinu dodeljeno je državljanstvo Crne Gore, saopštilo je šnje Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS).

"Buterin je stekao crnogorsko državljanstvo prijemom, a posle inicijative ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića i mišljenja tog resora. Ministar unutrašnjih poslova (MUP) donelo je odluku o prijemu u crnogorsko državljanstvo Vitalika Buterina na predlog premijera i danas mu je uručen pasoš Crne Gore", piše u saopštenju MFSS.

Iz tog Vladinog resora su kazali da je “grupa svetskih stručnjaka u ovoj oblasti boravila u Crnoj Gori na poziv ministra Spajića, a saradnja sa njima je od posebnog značaja za doprinos razvoju crnogorske ekonomije, privlačenje investicija i otvaranje visoko-platežnih radnih mesta u toj industriji”

Buterin je nakon nedavnog panela “Budućnost Sad! Nova era crnogorskih finansija”, kazao da Crna Gora mora imati dobru legislativnu osnovu, kao i kapacitete za edukaciju mladih generacija da bi građani osetili korist od ove tehnologije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Milojko Spajić (@milojko_spajic)

Spajić je to objavio i na svom instagram profilu, a poznato je da sam ministar ima kripto-valute.

Kako smo upoznali Vitalika 

Vitalik je specifičan i razlikuje se od svojih vršnjaka. Svojom pojavom ne privlači pažnju, ali se za njegova gostovanja uvek tražilo mesto više. Mi smo imali priliku da upoznamo Vitalika 2017. godine. Tada je prvi put posetio Izrael i govorio je na DLD sajmu. To je njihov čuveni sajam inovacija koji je zapravo svetski skup IT elite i svih koji žele da čuju kuda idemo kao društvo. Panel kojije držao nije bio najavljen, a gotovo smo slučajno čuli da neko govori i o kriptovalutama pa nas je zanimala tema.

Kako je sajam imao nekoliko sala i punktova gde su se održavali paneli, mitapovi, ili i pičevi, ova u kojoj je Vitalik govorio bila je gotovo improvizovana, sa gajbicama umesto stolica. Naravno, takav enterijer tek je postajao trend. 

Opširnije u našem posebnom tekstu.

Video: Palma pitao Malog: Šta je bitkoin?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>