• 4

Fabrika čiji radnici ne mogu da spoje mesec dana rada: Nastavljena proizvodnja u "fijatu"

Radnici se vraćaju na posao sa plaćenog odsustva na koje su otišli u martu

  • 4
Fiat 500L Foto: Fiat

Proizvodnja fijata 500L biće nastavljena u fabrici Fiat Krajsler automobili Srbija (FCA), rečeno je u Samostalnom sindikatu fabrike u Kragujevcu.

Radnici se vraćaju na posao sa plaćenog odsustva na koje su otišli u martu.

U sindikatu očekuju da će se za mesec-dva znati konkretno kakav je plan menadžmenta za kragujevačku fabriku automobila. To interesuje radnike budući da su od početka ove godine uglavnom kod kuće, jer rade tek dva, tri dana u mesecu.

Strah za budućnost i opstanak fabrike je opravdan s obzirom na to su zaposleni radili mali broj radnih dana, dok se, istovremeno, radnici pozivaju na tromesečni rad u Slovačku.

Ko će naslediti 500L?

Mnogi se pitau šta će biti sa fabrikom u Krajgujevcu u Srbiji kada Fiat 500L izađe iz proizvodnje, o tome su naime, pisali italijanski mediji.

Fiat 500L je dugi niz godina jedini model koji se proizvodi u kragujevačkoj fabrici u Srbiji. Ranije se mnogo spekulisalo o budućnosti ove fabrike u kojoj radi nekoliko stotina ljudi. Pitanje koje mnogi postavljaju je šta će se desiti kada proizvodnja Fijatovog "minija" definitivno prestane. Model je na tržištu dugi niz godina, asortiman je sada sveden i prodaja se očigledno smanjuje iz meseca u mesec.

Dakle, to znači da će neki novi model neizbežno morati da bude objavljen u narednim mesecima, konstatuju tamošnji mediji.

Za Kragujevac bi važan trenutak trebalo da bude kada Stelantis bude uskoro najavljivao novi industrijski plan za narednih nekoliko godina.

Video: U Tesla selu skoro svi voze električne automobile: Ilon Mask im lično odao priznanje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>