≫ 

Mali o protestu pijačnih prodavaca: "Ko se bavi maloprodajom, mora da ima fiskalni račun"

 ≫ 

Rok za prelazak na e-fiskalizaciju je do kraja ovog meseca

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Južni
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Vuk

    14. april 2022 | 07:42

    Tako je, kase na pijac, dosta švercera i nakupaca!!!

  • HANI

    14. april 2022 | 02:56

    Advokati najveći utaivači poreza. Rade na crmo.

  • Dr. Mr

    14. april 2022 | 00:44

    Ama jel vi sto kometarisete shvatate jednu prostu stvar...pijacari preprodavci,voce i povrce,ne pricam o cokoladama i omeksivacu,ne zele fiskalne kase jer vec placaju pausal i imaju firme...jer ako nemas firmu ne mozes ni da licitiras tezgu. Ja sam preprodavac,uzimam robu na veliko od malih poljoprivrednih proizvodjaca iz okolnih sela koji mi ujutru doteraju robu i odmah idu nazad da bi pripremili robu za sutra,i tako ne roba uvek sveza...nema kad proizvodjac da dzonja na tezgi od 6 do 16h i prodaje na sitno...ko ce onda da mu bere i pakuje te proizvode ako on prodaje na tezgi ,mucnite malo glavom i shvaticete o cemu pricam. Svi placamo penziono,socijalno,zdravstveno i plus godisnju licitaciju tezge i plus dnevnu kvitu po svakoj tezgi,placamo parking ispred pijace,wc na pijaci,dok nas u isto vreme siba vetar zimi,a leti se polivamo vodom da se ne onesvestimo od vrucine,dok nam kupus,krastavac,paradajz,luk,zelena salata itd itd propadaju od te iste vrucine...koliko samo robe bacimo...mladi luk kupujem po 20,prodajem po 30,znaci imam 10 dinara po vezi mladog luka...moram da prodam 30 veza,samo da bih platio dnevnu kvitu,a zamislite za sve troskove koliko moram da prodam...neko ce sad da kaze,pa to ti je zarada 50%,pa jeste,ali je to 10 dinara!!! Paradajz je bio juce u nabavci 290 dinara,prodaje se po 320...to je 30 din zarada po kilu. Ako bacim jedan paradajz od 300 grama,to je 90 dinara,znaci ja sad moram da prodam 3 kilograma da bih bio na nuli zbog tog jednog paradajza koji sam bacio. I zato,prestanite da pisete ovde nebuloze kada nemate veze sa zdravim razumom. Niste nikad ni prosli pored pijace a vi nesto pricate...svi vi,u narednom periodu,molim vas otvorite firmu,uzmite tezge i radite,i nakon godinu dana dodjite ovde i onda pisite nesto. Do tada shuuuush!