• 3

Rusi zabranili izvoz važne sirovine u "neprijateljske zemlje"

Zabranjen je izvoz legiranog otpada u neprijateljske zemlje

  • 3
Sankcije Rusiji Rusija Foto: Shutterstock

- Rusija je zabranila izvoz otpada metalnih legura u neprijateljske zemlje - rekao je danas novinarima zamenik ministra industrije i trgovine, Viktor Jevtuhov, izveštava Tas s.

- Zabranjen je izvoz legiranog otpada u neprijateljske zemlje, što čini 90 posto ukupnog obima tog ruskog izvoza, a koji se koristi kao glavna sirovina za proizvodnju nerđajućeg čelik i drugih vrsta specijalno valjanih čelika - precizirao je.

Dok tenzije ne prestaju, između Rusije i zapadnih zemalja, sankcije su sve učestalije na obe strane. Podsećamo i na izjavu Vladimira Putina, predsednika Rusije.

- Rusija može lako da preusmeri izvoz svojih ogromnih energetskih resursa sa Zapada u zemlje kojima su oni zaista potrebni i da istovremeno poveća domaću potrošnju nafte, gasa i uglja.

- Što se tiče ruske nafte, uglja i gasa, možemo da povećamo njihovu potrošnju na domaćem tržištu, da pojačamo prehrambenu prerađivačku industriju, kao i da povećamo isporuke energenata u druge delove sveta, gde su oni zaista potrebni - dodao je Putin.

Video: Da li je ovo još jedna zaplena jahte ruskih oligarha: Zver od 140 miliona zarobljena u Barseloni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    14. april 2022 | 16:03

    Mislim da se EU debelo zaigrala u ovoj igri Amera i Rusa.Oni će svoje interese da izvuku, ali Evropa će biti u žestokom problemu.Nije da mi je puno žao, sami su tražili, ali i nas će da pogodi.Videćemo kako će izgledati svet posle ovoga, ako ga bude, pošto postoji i ta opcija, doduše malo verovatna.Zaista nisam rusofil, ali vreme je da se sile dovedu u neki balans, što je najbolje za svet.Obzirom na nezaustavljivo jačanje Kine i Indije, ako ovako nastavi Evropa nema nikakve šanse ni za kakav napredak, već će se skoro sve prodati Kinezima i Indijcima.Evropske kompanije zbog sankcija Rusiji i rata u Ukrajini imaju pad prihoda i do 50%.Velike kompanije moraju da smanjuju troškove i imaće mnogo manje sredstava za investicije i razvoj, samim tim će ih pojesti i na drugim tržištima.Jer sada i Kinezi i Indijci imaju potrebnu tehnologiju,školovane kadrove, mnogo veće budžete,a imaju najveća tržišta, kojima se konstantno podiže kupovna moć.Kina ima milionera koliko cela Amerika ima stanovnika, kao i Indija.Rusija nije problem za Evropu, već rešenje.Jedino u nekom savezu sa Rusijom Evropa ima neku šansu, kako na ekonomskom, tako i bezbednosnom.Amerikanci su sila koja tone sve dublje i mnogi navedeni jedva čekaju da ih vide na dnu.Trampova administracija je to prepoznala, ali je Bajdenova ipak nastavila po starom providnom receptu.

  • Sharac

    15. april 2022 | 14:39

    Da sam Marija Zaharova, ja bih ovako objavio: "Pozivamo americke i druge zapadne kompanije da otvaraju biznise pod najboljim mogucim poreskim uslovima u Rusiji. Vas kapital ne moze i nikada nece biti uzurpiran, ni u ratnim ni u mirnodopskim uslovima. Kapital je svetinja u Rusiji, zemlji slobode i zakona."

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>