• 0
 ≫ 

Mask se nadmeće za kupovinu Tvitera, želi da ga povuče s berze: Ovo je "vruća" cifra

 ≫ 

"Uložio sam u Tviter jer verujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora", kaže milijarder

  • 0
Ilon Mask Ilon Mask / Foto: Profimedia/Patrik Pleul/AFP

Osnivač Tesle, Ilon Mask, nadmeće se za kupovinu Tvitera za 41 milijardu dolara, govoreći Odboru kojem ipak nije pristupio - da može "otključati njegov izuzetan potencijal", ako transformiše platformu društvenih medija u privatnu kompaniju.

To bi značilo da želi da je povuče sa berze.

Milijarder je ponudio da kupi Tviter za 41,39 milijardi dolara, pokazala je regulatorna prijava u četvrtak, piše Dejl Mejl.

Ponuđena Maskova cena od 54,20 dolara po akciji predstavlja premiju od 38 odsto u odnosu na cenu na zatvaranju Tviterovih akcija 1. aprila, poslednjeg trgovačkog dana pre nego što je ulaganje Maska u Tviter - od 9 osto - objavljeno javno.

- Uložio sam u Tviter jer verujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora širom sveta, i verujem da je sloboda govora društveni imperativ za funkcionalnu demokratiju - rekao je Amerikanac Odboru kompanije.

- Međutim, od kada sam investirao, shvatam da kompanija neće ni napredovati ni služiti ovom društvenom imperativu u svom trenutnom obliku. Tviter treba da se transformiše u privatnu kompaniju. Kao rezultat toga, nudim da kupim 100 procenata Tvitera za 54,20 dolara po akciji u gotovini, 54% premije u odnosu na dan pre nego što sam počeo da ulažem u Tviter i 38 procenata premije u odnosu na dan pre nego što je moja investicija bila javno objavljena.

- Moja ponuda je moja najbolja i konačna ponuda i ako ne bude prihvaćena, morao bih da preispitam svoju poziciju kao akcionara - istakao je dalje.

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>