• 2

I Dureks se povlači iz Rusije: Kompanija kuje plan za svoje preostale radnike

Kompanija će preneti svoje poslovanje na treću stranu ili na lokalne zaposlene

  • 2
kondom, durex

Foto: Unsplash

Britanska grupacija robe široke potrošnje Reckitt Benckiser saopštila je da je započela proces čiji je cilj prenos vlasništva nad svojim ruskim poslovanjem, koji može uključivati prenos na treću stranu ili na njihove lokalne zaposlene. Ranije je objavljeno da proizvođač kondoma Dureks gasi svoje operacije u Rusiji.

„Blisko ćemo sarađivati sa našim kolegama u Rusiji na detaljima različitih dostupnih opcija kako bismo osigurali uredan proces. Učinićemo sve što je u našoj moći da obezbedimo stalno zaposlenje tim kolegama u bilo kojoj novoj strukturi i obavezujemo se da ćemo isplaćivati njihove mesečne plate i beneficije do kraja 2022. godine“, saopštila je kompanija na svojoj veb stranici.

Reckitt, koji proizvodi Dureks kondome i Strepsils pastile, ranije je istakao „dužnost brige“ o svojih 1.300 zaposlenih u Rusiji, kao i potrebu za svojim higijenskim i zdravstvenim proizvodima. Kompanija je prestala da se oglašava u zemlji i zamrznula kapitalna ulaganja, ali je odbila da se u potpunosti povuče zbog sve većeg pritiska.

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>