• 4

Stiže 10.000 na račun: Radnici u ustanovama socijalne zaštite dobijaju jednokratnu pomoć

Ova odluka doneta je pošto su reprezentativni sindikati ukazali na činjenicu da je tokom pandemije koronavirusa došlo do velike razlike u zaradama

  • 4
Nega, uteha, ljudi, ruke, podrška Foto: Shutterstock

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici dopunjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se od zabrane izvoza izuzimaju prehrambeni proizvodi organskog porekla.

Imajući u vidu male površine na kojima se u Republici Srbiji odvija organska proizvodnja – sektor koji se u Srbiji tek razvija, i činjenicu da su u pitanju proizvodi prvenstveno namenjeni izvozu, procenjeno je da izuzimanje od postojeće zabrane ne ugrožava domaće tržište i prehrambenu sigurnost stanovništva.

Na sednici je donet Zaključak o saglasnosti da se zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite čije se radno angažovanje, u potpunosti ili delimično, finansira sredstvima iz budžeta Republike Srbije isplati jednokratna novčana pomoću u iznosu od po 10.000 dinara po zaposlenom.

Za te namene iz budžeta je obezbeđeno 86.550.000 dinara za ukupno 7.789 zaposlenih čije se radno angažovanje, u potpunosti ili delimično, finansira sredstvima iz državne kase.

Ova odluka doneta je pošto su reprezentativni sindikati ukazali na činjenicu da je tokom pandemije koronavirusa došlo do velike razlike u zaradama, a zdravstveni radnici u sistemu socijalne zaštite značajno odskočili u visini zarade u odnosu na ostale stručne i druge radnike, koji su nosioci sistema socijalne zaštite i bez kojih ni jedna ustanova tog tipa ne može da obavlja svoju osnovnu funkciju.

Video: Ovo je dokument koji vam je potreban za subvencije za stan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>