• 0

"Beograđanka ce dobiti izgled kakav zaslužuje": Svi spratovi su već izdati

Istakao je da će u narednih nekoliko meseci biti puno zakupaca s obzirom na to da su, kako kaže, svi spratovi već izdati

  • 0
Beograđanka, Zagrepčanka zgrada Foto: A.Nalbantjan/Shutterstock/Tamisclao

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji Palate Beograd, poznatije kao Beograđanka i istakao da će ta zgrada dobiti izgled kakav zaslužuje kao jedan od simbola grada.

Vesić je podsetio da radove na rekonstrukciji izvodi kompanija "Marera Properties", koja je vlasnik više zgrada u Beogradu, napomenuvši da je Beograđanka u vreme kada je sagrađena 1974. godine bila najviša zgrada na Balkanu.

"Ona je predstavljala pravo tehnološko čudo, jer je bila prva pametna zgrada na Balkanu. Rađena je prema projektu arhitekte Branka Pešića i tada je bila nešto potpuno novo. Sada zgrada dobija novi život jer je potpuno preuređena", rekao je Vesić, saopštila je Gradska uprava.

Istakao je da će u narednih nekoliko meseci biti puno zakupaca s obzirom na to da su, kako kaže, svi spratovi već izdati.

Na taj način, prema njegovim rečima, Beograd pokazuje da sve stare zgrade koje predstavljaju vrednost grada mogu da se obnove tako da dobiju potpuno novi život. Kako je najavio, zgrada će u narednih nekoliko meseci dobiti posebnu rasvetu i videće se iz svih krajeva Beograda.

"Sačuvana su sva umetnička dela koja se ovde nalaze i hol je potpuno drugačiji", rekao je Vesić.

Istakao je da Beograd postaje sve važniji poslovni centar, da se sve više traže poslovni prostori i da sve više kompanija dolazi u Beograd iz raznih delova Evrope, kako bi tu napravili regionalna sedišta.

"U budućnosti, svi koji budu ulagali u ovakve vrste objekata imaće mogućnost da zarade", rekao je Vesić.

Naveo je da se "Marera Properties" pokazala kao kompanija koja ne samo da dolazi na naše tržište da zaradi već i kao odgovorna kompanija koja čuva objekte koji su od posebne važnosti za Beograd čime, dodao je, daje veliki doprinos obnovi srpske prestonice.

Posle vesti da je Beograđanka prodata, pojavilo se pitanje koje se upravo odnosi na vlasničku strukturu odnosno ko stoji iza imena Marera Properties.

Kako otkrivaju za Telegraf Biznis, kompanija MPP New je u vlasništvu Marera Real Estate-a koja je u vlasništvu gospodina Zubrilina. On je poznat u Rusiji kao jedan od najuspešnijih investitora u oblasti nekretnina, odnosno njegova kompanija je poznata po projektima razvoja i rekontrukcije komercijalnih objekata.

Video: Ovo je dokument koji vam je potreban za subvencije za stan

(Telergaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>