• 0

M Hub proglašen za najbolju talent inicijativu

Na Talent Development Forumu 2022 kompanija Mercator-S, u okviru koje posluju IDEA prodavnice, RODA marketi i MERCATOR hipermarketi osvojila je čak dve nagrade za razvoj zaposlenih i talenata

  • 0
Jelena Dimitrijević, Specijalista za employer branding i employee experience u Mercator-S i Jelena Šribar, direktorka područja ljudskih resursa u kompaniji Mercator-S Jelena Dimitrijević, Specijalista za employer branding i employee experience u Mercator-S i Jelena Šribar, direktorka područja ljudskih resursa u kompaniji Mercator-S/ Foto: Stefan Simonović

U kategoriji "Najbolja talent inicijativa" M Hub program kompanije Mercator-S je proglašen za najbolju talent inicijativu u Srbiji. Za "Najbolji program za dodatnu edukaciju zaposlenih" proglašen je Mercatorov koncept "Lider za primer", kojim je set liderskih veština, sa primerima iz prakse, prenet na menadžerski nivo poslovođa i menadžera maloprodajnih objekata IDEA prodavnica, RODA marketa i Mercator hipermarketa u celoj Srbiji.

-Oduševljeni smo što su čak dve naše razvojne inicijative prepoznate na ovako divan način. Kako smo kompanija koja zapošljava čak 8000 ljudi, uvek verujemo da kroz njihov razvoj doprinosimo i razvoju ljudi iz njihove okoline, pa tako i razvoju našeg društva u celini - rekla je Jelena Šribar, direktorka područja ljudskih resursa u kompaniji Mercator-S.

Talent Development Forum je događaj koji se organizuje s ciljem da okupi kompanije koje se bave razvojem talenata, studente, mlade, fakultete, profesore i neakademske edukatore i druge zainteresovane za razvoje talenata u vremenu brzih promena.

-Veoma je važno baviti se talentima. Ako talente kojima raspolažemo u zemlji ne iskoristimo na najbolji mogući način, suočićemo se sa još većim odlivom mozgova, a samim tim i potrebom za uvozom talenata. Zato je cilj Talent Development Foruma kontinuirano okupljanje zajednice i kreiranje rešenja za rastuće izazove sa kojima se suočavaju mladi, poslodavci, obrazovne institucije i celo društvo, a koje se dešavaju zbog ubrzanih promena na tržištu rada, kao i neadekvatnog sistema obrazovanja koji ne može da prati zahteve. Naša ideja je da na jednom mestu okupimo najbolje i da nagradama ukažemo zajednici na koje načine je možda i najbolje razvijati ljude, a na taj način i kompanije - rekla je Valentina Čolić Mihajlović, Head of Development Asocijacije za afirmaciju, koja je organizovala Talent Development Forum.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>