• 0

Ovaj grad je lani privukao čak 718 miliona evra investicija: Top 4 sektora vredna ulaganja

Otvoreno je ukupno 5.379 novih radnih mesta

  • 0
beč Foto: Gregor Hofbauer

U 2021. godini, Privredna agencija Beča je zahvaljujući svojim ponudama za kompanije uspela da privuče investicije u vrednosti od 718 miliona evra.

Uprkos pandemiji, Agencija je uspela da sprovede 4.323 savetodavna razgovora i podrži 1.527 projekata. Otvoreno je ukupno 5.379 novih radnih mesta.

- Činjenica da je Privredna agencija Beča tokom pandemije ostvarila najbolji bilans do sada govori u prilog tome da su preduzeća koja posluju u Beču aktivna i ambiciozna. Impresivne brojke potvrđuju da su ponude Privredne agencije prava stvar - izjavio je Peter Hanke, član gradskog veća zadužen za privredu.

Bečka agencija savetuje u oblastima pokretanja kompanija, finansiranja, nekretnina i doseljavanja. Pored toga, postoji širok program obuke, a poseban tim posećuje preduzeća u Beču u njihovim prostorijama.

- Firmama koje investiraju u Beču potreban je pre svega precizan savet - izjavio je direktor agencije

Gerhard Hirči, a Hanke dalje objasnio da "ponude agencije ne daju samo podsticaj pojedinačnim firmama, već stvaraju dodatnu vrednost za celu poslovnu lokaciju".

Video: Protest pijačnih prodavaca, neće fiskalne kase

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>