• 0

Deezer izlazi na berzu: Kompanija procenjena na više od milijardu dolara

Kompanija sa sedištem u Parizu ima 9, 6 miliona pretplatnika

  • 0
podcast Foto: Pixaabay

Francuski servis muzičkog striming servisa Deezer procenjena je na 1, 1 milijardu dolara. Dodatno, kompanija se spaja sa SPAC (akvizicija posebne namene) sa ciljem da izađen na berzu.

Deezer, koji je lansiran 2007. godine, spaja se sa I2PO SA na berzi u Parizu. Prema VSJ, to je takozvana kompanija za blanko čekove koju podržavaju francuska porodica Pino, akcionar Keringa, vlasnika Gučija, kao i bankar Matije Pigase.

Kompanija sa sedištem u Parizu ima 9, 6 miliona pretplatnika i ostvarila je prihod od 400 miliona evra u 2021. godini. Pored muzičkog kataloga od preko 90 miliona pesama, nudi i podkaste, audio knjige i radio kanale.

Deezer je pokušao IPO 2015. godine, ali je odustao nakon što je usledio strmoglav pad slušanosti na radiju što je privremeno ohladio tržište za usluge strimovanja. Pandoru je 2018. godine kupio Sirius Holding za 3 milijarde dolara.

Dok Deezer ima 29% tržišnog udela u Francuskoj i 17% u Brazilu, njegov globalni doseg je samo 2%, u poređenju sa 31% za svetskog lidera Spotifaj, 15% za Epl i 13% za Amazon Music, koja su tri najveća provajdera.

U saopštenju, Deezer je rekao da će većina njegovih postojećih akcionara ostati u kompaniji, uključujući Kingdom Holding koji kontroliše saudijski milijarder princ al-Valid bin Talal.

Video: Da li su Srbi spremni za veliku ostavku?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>