• 0

Strmoglavi pad akcija Netfliksa: Izgubio 25 posto

Od početka ove godine do sada, akcije Netfliksa su pale za više od 40 procenat

  • 0
logotip NETFLIX Foto: Shutterstock

Akcije američke kompanije Netfliks strmoglavile su se za čak 25 procenata nakon pisma upućenog investitorima kojim su oni obavešteni o velikom gubitku broja pretplatnika.

Iinvestitore je takođe razočarao objavljeni izveštaj o poslovanju kompanije u čevtrtom kvartalu.

Do dramatičnog pada akcija došlo je posle završetka zvaničnog radnog vremena Volstrita, nakon što je Netfliks saopštio da je izgubio 200.000 pretplatnika u prvom tromesečju 2022. Sada ima 221,6 miliona korisnika širom sveta.

Umesto planiranog povećanja broja korisnika za 2,5 miliona, kompanija je objavila da očekuje da će izgubiti još dva miliona pretplatnika u drugom kvartalu 2022.

Podaci iz poslovnog izveštaja Netfliksa za četvrti kvartal pokazali su pad profita na 1,5 milijardi dolara u odnosu na 1,7 milijardi dolara u prethodnom tromesečju. Prihod je porastao za 9,8 odsto na 7,8 milijardi dolara.

Od početka ove godine do sada, akcije Netfliksa su pale za više od 40 procenata, a kada je reč o zaradi, investitore brine budući razvoj poslovanih aktivnosti kompanije, navodi CNN.

Video: Netflix serije koje bi trebalo da gledate prema horoskopskom znaku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>