• 2

Najveća kripto berza "zatvorila potencijalnu rupu": Novi limit za Ruse

Odluka Bajnensa usledila je nakon što je kompanija prošlog meseca objavila da imaoci kartica sankcionisanih ruskih banaka - neće moći da ih koriste na toj platformi

  • 2
rusija kripto blokada Foto: Shutterstock

Bajnens (Binance), najveća kripto berza po obimu trgovanja, saopštila je danas da, u svetlu najnovijih sankcija Evropske unije (EU) prema Rusiji, ograničava pružanje usluga ruskim državljanima koji imaju kripto imovinu veću od 10.000 evra.

Sankcije EU protiv Moskve, usvojene ranije ovog meseca u okviru petog paketa kaznenih mera, obuhvatile su kriptovalute, banke, devize i finansijske trustove, sa ciljem da se zatvore potencijalne "rupe" koje bi Rusima potencijalno omogućile da prebacuju novac u inostranstvo.

Podsećamo, SAD su uvele nove sankcije desetinama pojedinaca i entiteta zbog napada Rusije na Ukrajinu, a na udaru su se našli i komercijalna banka "Transkapitalbank" i ruski oligarh Konstantin Malofejev.

Ruski državljani ili pravna lica u Rusiji, čiji je saldo na kripto nalozima veći od 10.000 evra, dobiće rok od 90 dana da zatvore svoje pozicije, saopšteno je iz Bajnensa, prenosi Rojters.

U saopštenju se dodaje da će sa računa na koje se odnose restriktivne mere EU biti moguće samo povlačenje sredstava i neće biti dozvoljeno deponovanje ili trgovanje.

Ova odluka Bajnensa usledila je nakon što je kompanija prošlog meseca objavila da imaoci kartica sankcionisanih ruskih banaka - neće moći da ih koriste na toj platformi i potvrdila da je ograničila pristup sankcionisanim pojedincima iz Rusije.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>