• 0
 ≫ 

Oglasio se Janaf: Stižu li isporuke nafte regularno do NIS-a?

 ≫ 

Društvo Janaf će i dalje svakodnevno pratiti razvoj događaja, kao i mere Vlade Hrvatske, EU i nadležnih institucija

  • 0
Nafta, gorivo, Srbija Foto: Shutterstock, Pixabay

Kompanija Jadranski naftovod (Janaf) saopštila je danas da "nastavlja sa normalnih isporukama nafte Naftnoj industriji Srbije", u skladu sa ugovorom koji ima sa ovom kompanijom.

"Uredbom Veća (EU) od 8. aprila 2022. godine o merama ograničavanja s obzirom na delovanja Rusije kojima se destabilizuje stanje u Ukrajini, omogućen je nastavak izvršavanja Ugovora o transportu sirove nafte koji je Janaf d.d. sklopio s kompanijom NIS za period od 1. januara do 31. decembra 2022. godine", navodi se u saopštenju.

Podsećamo i na to da je osmog aprila potvrđeno za Telegraf Biznis da su Srbija i Zapadni Balkan skinuti sa liste sankcija oko uvoza nafteodnosno tada je rečeno da ćemo nastaviti da uvozimo preko jadranskog koridora - nafta je preko Janaf-a obezbeđena i posle 15. maja.

Ugovorom su rezervisani transportni kapaciteti Janaf-a po načelu "puno za prazno", u ukupnoj količini od 3,2 miliona tona plus/minus 10 posto, i nakon 15. maja, u skladu s uslovima propisanima navedenom Uredbom.

Društvo Janaf će i dalje svakodnevno pratiti razvoj događaja, kao i mere Vlade Hrvatske, EU i nadležnih institucija, dodaje se u saopštenju.

Video: Naftaši se ubrzano digitalizuju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>